15 cadeautips voor architectuur- en designliefhebbers!


De ultieme kerstcadeaulijst voor architectuur- en designliefhebbers!

Van (schets)boeken tot uitjes, van lampen tot tasjes. Hier zijn vijftien cadeautips voor de kerstdagen. Gesorteerd op volgorde van kleine naar grotere portemonnee!

Amsterdam Light Festival
Kunstenaars uit binnen- en buitenland nemen je mee op reis langs dertig speciaal voor Amsterdam gemaakte lichtkunstwerken. De 53 dagen durende tentoonstelling staat dit jaar in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’, de beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal. Samen fietsen of met de benenwagen kan al vanaf €0! Maar een boottochtje maken kan natuurlijk ook.


Architectuurcentrum Amsterdam tasje
Blijf in de mode met de Arcam tas met daarop iconische Amsterdamse bouwwerken! Voor maar €2,95 te koop in onze bookshop op de Prins Hendrikkade 600.


Magma sketchbook: Architecture
Dit schetsboek omvat 120 blanco en gerasterde pagina’s en gedrukte linialen, plus 16 pagina’s met nuttige informatie over bouwstijlen, type tekeningen, circulatie, plattegronden, meubilair en inrichting en duurzaamheid.

Je kan het schetsboek hier bestellen voor €13,99.


Jasper Léonard, Amsterdam Resized (EN, NL)

Amsterdam herleid tot zijn Madurodam-versie? Fotograaf Jasper Léonard turnt Amsterdam met zijn Tilt-Shiftlenzen om in een intrigerende maquette. Hij maakt van de grachten stroompjes met minibruggetjes en van de joggers in het Vondelpark Playmobil®-poppetjes. Kortom: Amsterdam zoals je het nog nooit zag.

Het boek is verkrijgbaar in de bookshop van Architectuurcentrum Amsterdam!


Hoi, ik ben een lijn

Aangenaam kennismaken: ik ben een lijn. En mag ik je ook even voorstellen aan mijn soortgenoten? De vele tekeningen, schetsen en maquettes in dit boek, gemaakt door de meest uiteenlopende architecten, vertellen het verhaal van de wereld om ons heen. Want werkelijk alles om ons heen is ooit door iemand bedacht en vormgegeven. Elk huis, iedere straat en een hele stad. En dat begon allemaal met één simpele lijn! Vooral leuk voor jong, maar ook voor oud.

Je kan het boek hier bestellen voor €17,50.


Matthijs de Boer, Stadsschetsen – Steden om van te houden

Het boekje ‘stadsschetsen’ is gemaakt naar aanleiding van de drukbezochte tentoonstelling ‘Twintig jaar tekenen’. Matthijs over zijn werk: “Stedenbouw is een vak van communicatie. Ons communicatiemiddel bij uitstek is de tekening. Tekenen leert je zorgvuldig kijken. En zorgvuldig kijken is weer een voorwaarde voor een goed ontwerp.”

Je kan het boek hier bestellen voor €19,90.


Frank Lloyd Wright Paper Models – 14 Kirigami Models to Cut and Fold

Maak 14 van Frank Lloyd Wright’s meest geliefde gebouwen met behulp van de kunst van kirigami (knippen en vouwen).

Je kan het boek hier bestellen voor €19,99.


Muurplanner 2019

Het nieuwe jaar komt snel dichterbij, dus het wordt ook weer tijd om nieuwe agenda’s en kalenders te kopen. Deze strakke planner voor 2019 is in verschillende kleuren hier te koop vanaf €27,70.


Bosatlas van Amsterdam

De Bosatlas van Amsterdam: de hoofdstad van Nederland in al haar facetten. De Bosatlas bevat onder andere honderden kaarten, afbeeldingen en foto’s over onder andere de stad en haar bewoners, bestuur en onderwijs, pontjes en trams en het Concertgebouw en de dancescene met paginavullende infographics en historische doorkijkjes.

Je kan het boek hier bestellen voor €29,95.


LEGO Architecture

De LEGO Architect-serie van LEGO Architecture is een verzameling van belangrijke architectonische bouwwerken. LEGO-modellen die een interessant object vormen in de studeerkamer of op je bureau op kantoor. Bij elke set vind je meer informatie over de historie en het ontwerp van het gebouw. Van het Witte Huis tot aan Falling Waters, de keuze is reuze!

Je kan de bouwsets hier bestellen v.a. €29,95.


Mélanie van der Hoorn, SPOTS IN SHOTS – Narrating the built Environment in Short Films

Spots in Shots gaat over korte films waarin verhalen over architectuur en stedenbouw centraal staan. Het boek analyseert unieke films die weinig mensen kennen. Ze verdienen het om uit de schaduw te worden gehaald, omdat ze ons op onverwachte wijze kennis laten maken met de ideeën, dromen en idealen van de ontwerpers ‘achter’ architectuur en stedenbouw en zo de manier waarop we naar architectuur kijken veranderen.

Je kan het boek hier bestellen voor €39,95.


Archilamp

Een bijzonder staaltje architectuur! Een huis in huis als lamp. Echt een eye catcher en een uniek cadeau om te geven aan een kunst en of architectuur liefhebber. Raampjes voor achter en opzij waar het licht door schijnt.

Je kan de lamp hier bestellen voor €47,95.


Fred Feddes, De Dam
Uitgeverij Bas Lubberhuizen, Amsterdam 2018

In het boek De Dam legt auteur Fred Feddes – aan de hand van heel veel beeldmateriaal – uit hoe het plein sinds de dertiende eeuw wordt gebruikt, hoe het zijn huidige uiterlijk heeft gekregen, en welke opmerkelijke gebeurtenissen zich hier (toen en nu) afspeelden.

Je kan het boek hier bestellen voor €49,99.


Architectuurposters

Geef je wandruimte een extra dimensie met dit levendige museumprintduo voor €72 of brutalistische iconen gereduceerd tot gedurfde, eenvoudige prints voor €55.


Passe-partout Winterlezingen 2019 – Amsterdam in de steigers

Het ultieme cadeau voor de architectuurliefhebber is natuurlijk een passe-partout voor de Winterlezingen 2019! Voor deze lezingenreeks selecteerde Architectuurcentrum Amsterdam zes projecten waar de bouwactiviteiten al volop gaande zijn of waar de bouwsteigers binnenkort het gebied domineren. Zes zondagen zoet toch iets te veel? Je kan natuurlijk ook losse tickets kopen voor €12,50.

Koop een passe-partout via de ticketshop voor €65.