15 wintertips tegen winterdips


Geen winterdips met deze 15 wintertips! Van podcasts tot wandelingen, van tentoonstellingen tot bordspelletjes, deze lijst zorgt ervoor dat jij je niet snel gaat vervelen tijdens de bijzondere winter van 2020/2021. 

We beginnen met dé trend van nu: Podcasts! Doe je ‘oortjes’ in en trek erop uit of luister juist met een warm dekentje op de bank naar de volgende audioverhalen. 

Phoenix, Raymond Both. Foto Iwan Daniels.

Wandkunst? Wand Kunst
24/7
Trek je wandelschoenen aan en beluister de podcast Wandkunst? Want Kunst! Het Van Eesteren Museum neemt je mee op pad langs wandkunstwerken in het Van Eesteren Buitenmuseum; delen van de bebouwde omgeving van Slotermeer. Ontdek de verhalen achter de monumentale wandkunstwerken van na de Tweede Wereldoorlog die het buitenmuseum rijk is en leer meer over de waarde en toepassingen van wandkunst voor vandaag de dag.
 

Arty foto in museum. Foto Landmassa

Landmassa, een podcast over ruimte
24/7
Oud-ARCAM programmamakers Michelle Gulickx en Ariadne Onclin hebben alweer 9 afleveringen gemaakt van Landmassa, een podcast over ruimte. Over betonnen bankjes en klotsende kades of glazen wc’s en Airbnb. Geen ruimtelijk onderwerp is veilig voor deze twee architectuurprofessionals!  

Soundtrackcity audiowandelingen
24/7
Artistiek audioplatform
Soundtrackcity bestaat dit jaar 10 jaar en maakt de meest bijzondere audiowandelingen door Amsterdam en daarbuiten. In de wandeling Klanksteen ontdek je bijvoorbeeld architectuur als partituur en wandel je langs gebouwen van de Amsterdamse School. 

Zoku Amsterdam

Zoku Staycation inclusief audiotours
Aanbieding t/m februari 2021

Waarom niet gelijk een
staycation eraan vastplakken? Boek een 2-daagse overnachting bij Zoku, een monumentaal gebouw naar ontwerp van Arthur Staal (1907 – 1993), en geniet van gratis audiotours om de stad te verkennen, gehost door BN’ers Floortje Dessing, Jort Kelder, en Chris Zegers. 

Heb je de wandelsmaak te pakken? Dan hebben we hier nog een paar fijne tips voor je die je op eigen initiatief kan doen! 

Illustratie van Reestraat 5 Amsterdam, het huis van civetkattenhouder Harmen Reijnierszn de Coninck.

Monumentenwandelingen Stadsherstel
24/7
Download ééń of alle zeven monumentenwandelingen van Stadsherstel. Stadsherstel redt monumenten en heeft nu al meer dan 750 monumenten in en rondom Amsterdam gered en een mooie, nieuwe bestemming gegeven. Zo wandel je langs de sporen van de verdwenen stadsmuur van Amsterdam of geniet van de prachtige gevelstenen in de binnenstad en de Haarlemmerbuurt. 

 

Buitenkunst Amsterdam
24/7
Met 1585 publieke kunstwerken is Amsterdam het grootste openluchtmuseum van Nederland. De Uitkrant maakte een selectie van de mooiste werken. Lekker op ontdekkingstocht in je eigen
buurt dus.  

Gelukkig is er ook nog genoeg te doen vanuit de veilige muren van je eigen huis.   

Online vermaak met de Stelling van Amsterdam
24/7

Ontdek de Stelling van Amsterdam, Unesco Werelderfgoed, vanuit huis. De inventieve forten, kastelen en vestingsteden hebben van alles bedacht om het leven thuis aangenamer te maken: maak een online legpuzzel, bezoek de forten virtueel of speel hier de waterliniequiz. 

Amsterdams bordspel
Speel
hét bordspel voor liefhebbers van Amsterdam, Patrimonia Amsterdamal te doen vanaf 2 spelersTijdens het spelen waan je jezelf een echte Amsterdamse handelaar en ontdek je ook leuke feitjes over de stad Amsterdam. 

 

Collegereeks Iconen van Amsterdam
24/7
Dompel je onder in de iconen uit het verleden, heden en de toekomst van onze hoofdstad in onze YouTube collegereeks Iconen van Amsterdam.

En hoera, musea zijn weer open en enorm blij iedereen weer te mogen ontvangen! Op een rijtje de leukste tentoonstellingen op het gebied van architectuur, ruimte, ontwerp en de stad.  

NXT Museum. Foto ARCAM

Shifting Proximities in Amsterdam Noord
NXT Museum, t/m 28 februari 2021
Onderga een unieke ervaring in NXT Museum, het eerste
museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst. Via acht grootschalige multi-zintuigelijke installaties stelt de tentoonstelling Shifting Proximities onze perceptie van ruimte, maar ook onze plaats daarin, op de proef.  

Campagnebeeld The World After: Conversation Pieces, Oude Kerk.

The World After: Conversation Pieces
Oude Kerk, t/m 17 januari 2021
Hoe ziet de wereld na het coronavirus eruit? Waar liggen de uitdagingen, welke kansen zijn er ontstaan? De Oude Kerk Amsterdam nodigde zestien kunstenaars uit om te reageren op vragen die de coronacrisis opriep in de vorm van korte films, nu te zien in de tentoonstelling The World After: Conversation Pieces.

 

Waterlooplein – De buurt binnenstebuiten
Joods Historisch Museum, t/m 28 februari 2021
Bezoek het Joods Historisch Museum voor de tentoonstelling ‘Waterlooplein – De buurt binnenstebuiten’,
 een uitgebreide tentoonstelling over het hart van de voormalige Jodenbuurt in Amsterdam, waarin de bekende én onbekende geschiedenis wordt ontrafeld. 

EndLESS Amsterdam. Foto Sanne Couprie

EndLESS Amsterdam 
ARCAM, t/m 28 februari 2021
Natuurlijk brengen we onze eigen EndLESS Amsterdam ook graag onder de aandacht, want deze ambitieuze tentoonstelling bij ARCAM laat je voor het eerst echt alle plekken van ons gebouw aan het Oosterdok zien. In de tentoonstelling leer je meer over de circulaire ambitie van Amsterdam en wat dit betekent voor beest, bewoners, bedrijf en bestuur.  

We built this city on rock & roll. Van Eesteren Museum

En vergeet niet om een bezoek te brengen aan onze zusterinstellingen in Amsterdam!
Bij Museum Het Schip hebben ze de tentoonstelling ‘Bruno Taut – de fantasie voorbij‘ verlengd t/m 17 januari 2021. En bezoek bij Van Eesteren Museum de muzikale tentoonstelling ‘We built this city on Rock and Roll‘.