AANGEBODEN: 2 STAGES CULTURELE PRODUCTIE


Arcam zoekt voor de eerste helft van het studiejaar 2015-16 twee nieuwsgierige studenten, met aantoonbare interesse in architectuur, die: 

Functie-eisen:  
– Studie in de richting van Architectuur(geschiedenis), Museologie, Kunst & Economie, Stedenbouw, Urban Studies, Sociale Geografie etc.
– Goede kennis van Amsterdam en dit graag wil vergroten;
– Goed in staat zelfstandig te werken;
– Enthousiast, initiatiefrijk, flexibel en mondig;
– Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
– Spreekt en schrijft foutloos Nederlands;
– Het leerzaam vindt om werkervaring op te doen in een kleine organisatie.

Stageopdracht 1: mede-organisatie culturele evenementen
Als organisatorische duizendpoot help je mee aan de organisatie van de vele én zeer diverse projecten die Arcam dit najaar op de agenda heeft staan. De belangrijkste projecten zijn de Museumnacht en de voorbereiding voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2016. Daarnaast zul je meewerken aan de productie van een reeks lezingen en actuele presentaties in eigen huis.

Stageopdracht 2: mede-organisatie expositie 
Op locatie toont Arcam vanaf het eind van dit jaar de expositie Working Apart Together, over de historie en de toekomst van de fysieke relatie tussen het wonen en werken in de stad. Dit project vraagt om onderzoek, om de productie van de expositie, om het schrijven van expositieteksten en om de organisatie van neven-activiteiten. Natuurlijk maken ook de planning van het project en het organiseren van de communicatie erover deel uit van jouw stage.

Wij bieden stageplaatsen voor 4 dagen per week, tegen vergoeding, van 1 augustus tot en met 31 december. Bij Arcam zijn stagiaires volwaardig lid van het team en draaien dan ook mee op kantoor, in de galerie en bij het communiceren via website en (social) media.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan jouw motivatie met CV, samen met een recent geschreven stuk/artikel/paper op naar Yvonne de Korte, yvonne[at]arcam.nl (ook voor meer informatie). Reacties dienen uiterlijk 29 mei bij ons binnen te zijn.