2012 Survival Kit


Volgens sommige voorspellingen vindt in het jaar 2012 de apocalyps plaats. Alhoewel we verwachten – en hopen – dat dit bijgeloof is, kan gesteld worden dat we reeds te maken hebben met een ander soort apocalyps, namelijk de ontworteling van de globale wereldorde die werd aangekondigd door de aanslagen van 9/11 en is versneld door de economische crisis in 2009.

De Urban Arts Foundation, een initiatief van CODE magazine, werkt aan de 2012 Survival Kit, een project dat focust op de wereld na 2012. Product- en modeontwerpers, architecten, grafisch ontwerpers, sieraadontwerpers en musici worden uitgenodigd mee te doen aan dit spannende, optimistische project door werk in te zenden voor de 2012 Survival Kit.

De Urban Arts Foundation en ARCAM nodigen architecten wereldwijd uit om ontwerpen in te sturen voor duurzaam, (semi-)prefab en modulair wonen voor het post-2012 tijdperk.

De ontwerpen kunnen via de website www.2012survivalkitproject.com worden opgeladen. De deadline sluit op 21 februari 2012. Een selectie van de inzendingen zal gepresenteerd worden tijdens een tentoonstelling (21 april – 21 mei) en in een catalogus.

Zie hier de Design Briefing en een interessant artikel uit CODE Magazine over het Survival Kit-project.