7e Dag van IJburg


Vrijdag 19 maart 2004, zeven jaar na het beslissende referendum, organiseerde ARCAM voor de laatste keer de ‘Dag van IJburg’. Op deze dag werd aandacht gevraagd voor de stand van zaken en de toekomstige ontwikkelingen op en rond IJburg. Hoe zal IJburg zich ontwikkelen? En welke positie krijgt IJburg in de ontwikkelingen van de Noordvleugel van de Deltametropool. Vooral de plannen voor een verbinding tussen IJburg en Almere waren op deze dag onderwerp van discussie. Het openbare symposium vond net als de eerste twee gelegenheden plaats op een boot. Om de verbinding tussen IJburg en Almere te symboliseren voer de boot van het Zeeburgereiland en langs IJburg in de richting van Almere. Door storm is de boot niet naar het eiland Pampus gevaren, maar is uitgeweken naar een plek onder de brug om daar genodigden uit Almere op de boot te verwelkomen.
Sprekers waren Igor Roovers (projectleider IJburg) en San Verschuuren (teamleider Structuur, Stad en Regio bij DRO Amsterdam). Aan de discussie namen deel onder meer Duco Stadig (wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Waterbeheer Amsterdam), Klaas de Boer (directeur DRO Amsterdam) en de delegatie uit Almere.

Klik hier voor het verslag van de zevende Dag van IJburg. Op de Dag van IJburg werd de nieuwe Architectuurkaart IJburg gepresenteerd. Lees meer over de Architectuurkaart IJburg.
Stadsdeel Zeeburg heeft het initiatief tot het organiseren van de Dag van IJburg vanaf 2005 over genomen.


Verwant

Driving competitiveness in the North Wing

Vereniging Deltametropool nodigt alle belangstellenden uit voor de presentatie van de adviezen over het Rijk-Regioprogramma Amsterdam − Almere −...

Dirk Sijmons

Vanwege de aandacht voor het groene ommeland van Amsterdam, was Dirk Sijmons gevraagd op te treden in de Brakke...

Matthijs Bouw (One Architecture)

Matthijs Bouw (1967) studeerde aan de TU in Delft. Al tijdens zijn studie was hij actief in het onderwijs...

Schiphol Centraal

Eind november 2004 presenteerde ARCAM een geheel nieuwe en uitdagende kijk op wat wel de noordvleugel van de Deltametropool...