Agendatip: Opening seizoen Pakhuis de Zwijger


Pakhuis De Zwijger en ARCAM werken samen aan programma’s als WeMakeTheCity-Reset en Architecture Now. Tijdens de opening van het seizoen 2020/2021 van Pakhuis de Zwijger schuift ARCAM-directeur Indira van ’t Klooster digitaal aan bij een gesprek met vijf smaakmakers in het hedendaagse architectuurdebat en dus ook in de programmering van ARCAM.

Lyongo Juliana in Pakhuis de Zwijger

Onder de noemer ‘Nieuwe Ruimte’ praten we over nieuwe thema’s in de architectuur en stedenbouw, het belang van duurzame, veerkrachtige en leefbare regio’s, en natuurlijk over de rol van ontwerpers daarin.

Sprekers

Architect Winy Maas is de oprichter en directeur van het internationaal bekende architectenbureau MVRDV. Winy is hoogleraar architectuur aan de TU Delft en leider van de globale denktank en onderzoeksinstituut The Why Factory.

Pieter Klomp is adjunct-directeur Ruimte en Duurzaamheid bij de gemeente Amsterdam.

Lyongo Juliana is architect en directeur Caribische Regio bij OZ. Hij onderzoekt op dit moment als Architect in Residence bij ARCAM de mate van diversiteit en inclusiviteit van de Amsterdamse architectuur.

Sinds afgelopen november is Indira van ’t Klooster directeur van ARCAM. Daarnaast is ze oprichter en was ze hoofdredacteur van A10 new European architecture Cooperative.

Wouter Pocornie is architect, urbanist en onderzoeker. Hij is oprichter van Bijlmer Believers 3.0 waarmee wordt gefocust op stedenbouw, architectuur en onderzoek in Amsterdam Zuidoost.

Theo Baart is auteur van het boek ‘Groot-Amsterdam. Metropoolregio in ontwikkeling’. Daarnaast fotografeert hij stad en landschap, waarbij hij kijkt naar de wrijving tussen enerzijds planning en ontwerp, en anderzijds de alledaagse dynamiek.

Opening seizoen Pakhuis de Zwijger
Datum: dinsdag 1 september 2020
Tijd: 20.30 uur
Online via Livecast
Reserveer hier >