Amsterdamse Architectuur 2009-2010 (Gouden A.A.P. 2010)


Alle genomineerde projecten voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2010 werden bij ARCAM aan de hand van foto’s, tekeningen en maquettes getoond. ARCAM inventariseerde alle projecten die binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam in 2009 zijn opgeleverd en selecteerde 25 projecten voor de prijs. De projecten werden ook in de publicatie Amsterdam Architecture 2009-2010 opgenomen.
Een internationale jury heeft de genomineerde projecten bezocht en becommentariëerd en de winnaar van de Gouden A.A.P. aangewezen.

De winnaars van de Amsterdamse Architectuur Prijs 2010 (de Gouden A.A.P.) zijn het architectenbureau Wiel Arets Architects en de opdrachtgevers Woningstichting Rochdale, Bouwbedrijf M.J. de Nijs Project IV BV en Eigen Haard van het project ‘4 torens Osdorp’.
De bekendmaking van de winnende architect en opdrachtgever door Felix Claus en Jaap Gräber (winnende architecten van de vorige editie) én de presentatie van de publicatie vonden plaats op woensdagavond 7 april 2010. Op de avond van de prijsuitreiking hield Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, een inleiding over 25 jaar architectuurbeleid.