Anne Feenstra


feenstra2

Anne Feenstra is al twintig jaar als architect werkzaam in Europa en AziĆ«, in dienst van de Engelse architect William Alsop en later met zijn eigen bureau AFIR. In 2004 vestigde hij zich in Kabul, onder andere om les te geven aan de Kabul University. Vijf jaar later richtte hij als docent aan de School of Planning & Architecture in Delhi het Architecture & Research Platform op, om daarmee aan een reeks van multidisciplinaire projecten te kunnen werken, inclusief het in kaart brengen van natuurlijk en gebouwd erfgoed in de regio. En ook om inhoud te geven aan het denkproces over ‘Delhi 2050′.

Dit laatste is een continu proces, gericht op de toekomst op lange termijn van de Indiase hoofdstad en nadrukkelijk gebaseerd op de publieke opinie. In de beginfase werd het enthousiasme voor het project mede gestimuleerd door de ’12 Indian Cities tour’ van de ARCAM-expositie ‘Building India’.

Tijdens zijn lezing bij ARCAM ging Feenstra uitgebreid in op de huidige stand van zaken betreffende ‘DELHi2050’, zoals het project inmiddels heet.

Locatie: ARCAM, Prins Hendrikkade 600
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: gratis