Arcam Fietslab – to be continued!


still filmpje youtube fietsers haarlemmerstraat

De eerste fase van het Arcam Fietslab is afgerond. Eind 2014 stortte een interdisciplinair ontwerpteam zich op het fietsvraagstuk van de stad Amsterdam. Dit heeft geleid tot een nieuwe denkrichting voor de integrale verkeersaanpak die de komende tijd door gemeente en stadsregio wordt ontwikkeld. In het voorstel worden ruimtelijk ontwerp en verkeersontwerp gezamenlijk opgepakt en is de flexibiliteit van fietsers als een kwaliteit en niet als last gezien. Wethouder Pieter Litjens reageerde enthousiast en een vervolglab is in de maak.

In de loop van 2015 volgt meer nieuws over Arcam Fietslab-deel 2.

Lees meer over deel 1 van Arcam Fietslab op onze blog.

Deelnemers 
De deelnemers van het Fietslab waren Stefan Bendiks (Artgineering), Rob van der Bijl (Lightrail.nl/Go Dutch Cycling), Jeroen Dijk (Gemeente Amsterdam), Bas Driessen (.Fabric), Kamiel Klaassen (NL Architects), Olv Klijn (.Fabric), Christiaan Kwantes (Goudappel Coffeng) en Kees Vernooij (Gemeente Amsterdam).

Input en reflectie kwam onder anderen van Marco te Brömmelstroet, Copenhaganize Index, Jeanine van Pinxteren (GroenLinks, Stadsdeel Centrum), Martijn Sargentini (Stadsregio), Iris van der Horst (dIVV) en Ruwan Aluvihare (dRO).