Architecture Talk & Walk


Hoe zijn de Amsterdamse grachten ontstaan? Welke delen van de haven zijn in de jaren’ 90 omgevormd? Wie is H. P. Berlage? Waar zijn de drijvende huizen? Ontdek dit en meer iedere vrijdag om 13.30 uur! 

Vanwege de coronacrisis zal er in 2020 geen Talk & Walk plaatsvinden. Open architectuurtours in Amsterdam zijn wel te boeken bij Cityloop, een nieuw merk van architour.

Architectuurcentrum Amsterdam en architour laten je kennismaken met de geschiedenis en toekomst van de Amsterdamse architectuur tijdens een lezing en een tour onder leiding van een architect. Weinig tijd? Het is ook mogelijk om alleen de Architecture Talk of Walk bij te wonen.

Architecture Talk
Onze Architecture Talk biedt een 45 minuten durende lezing over de rijke architectuurgeschiedenis van Amsterdam. Een van onze eigen historici ontrafelt de stedelijke structuur van de stad vanaf de eerste fundamenten tot en met de meest recente ontwikkelingen. De Architecture Talk geeft je meer inzicht in het unieke stedelijke weefsel van de stad en laat je kennis maken met de belangrijkste gebouwen van de Nederlandse hoofdstad. Koffie & thee inbegrepen!

Architecture Walk
Onze Architecture Talk wordt gevolgd door een wandeling onder leiding van een architect. De twee uur durende Architecture Walk wordt georganiseerd door architour, een lokale organisatie voor professionele architectuurrondleidingen. Je ontdekt de architectonische hoogtepunten in de omgeving, zoals het Scheepvaartmuseum, de Centrale OBA en de A’ DAM Toren. De excursie eindigt in het EYE Filmmuseum na een veertocht over het IJ.

Voor wie?
De Architecture Talk & Walk is perfect voor architectuurliefhebbers die graag meer willen weten over de unieke geschiedenis van Amsterdam. We verwelkomen vaak internationale architecten, studentengroepen en cultuurgerichte toeristen. De Architecture Talk & Walk is echter ook een geweldige kans voor Amsterdammers om meer te leren over hun woonplaats.
Jeffrey, New York (USA): “Ik heb de Talk gevolgd over Amsterdamse architectuur en daarna de Architecture Walk langs het IJ en het nieuwe noordelijk deel van Amsterdam. Dit was een van de beste tours die ik ooit heb gemaakt. De gids was een deskundige, vriendelijke en aanspreekbare gids.”

Praktische informatie
Startlocatie: ARCAM, Prins Hendrikkade 600
Eindlocatie Walk: EYE Filmmuseum, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
Datum: We zijn weer terug in het seizoen van 2021!
Tijd:
Talk: 13.30 tot 14.15 uur @ ARCAM | Walk: 14.30 tot 16.30 uur van ARCAM naar EYE Filmmuseum
Taal: Engels
Tickets: beschikbaar hieronder of op onze ticketpagina
Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis
Architecture Talk & Walk: € 24,50 p.p.
Architecture Talk: € 8 p.p.
Architecture Walk: € 18,- p.p.

Tours op maat:
Heb je een speciaal verzoek, neem dan contact op met ARCAM via maatwerk@arcam.nl 


Gerelateerd

Architecture Talk at Home

ARCAM's Videotheek : Nieuws : Nu te zien : Tours

Spijker je Amsterdamse architectuurkennis bij vanaf de bank!

Beste Instagram foto’s van de Architecture Walk!

Nieuws

Kom je binnenkort de Amsterdam Architecture Talk & Walk volgen? Bekijk dan deze mooie selectie Instagram posts van enkele...


Verwant

Maatwerk

Architectuurcentrum Amsterdam maakt programma's op maat voor elke vraag.