Bouw Woon Leef: Zuidoost


De maand september staat bij Bouw Woon Leef – hét videoplatform over stedenbouw, architectuur en wonen in de Metropoolregio Amsterdam – in het teken van wonen in Zuidoost. 

 

Amstel III, een gebied wat eerst vooral gekenmerkt werd door leegstand, maar waar nu telkens meer gebouwd en gewoond wordt. Wethouders Laurens Ivens en Saskia Beer van ZO!City vertellen over de plannen voor dit gebied.

 

Bouw Woon Leef
Dagelijks wordt er in Amsterdam gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt of getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Daar geeft Bouw Woon Leef antwoord op. Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. Dit alles is te zien via het Bouw Woon Leef YouTube kanaal en op AT5.

Bouw Woon Leef debat in Pakhuis de Zwijger
Elke maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger, toegang is gratis. Praat mee op donderdag 29 september tijdens het volgende Bouw Woon Leef debat.

Partners van Bouw Woon Leef naast Architectuurcentrum Amsterdam zijn de gemeente Amsterdam, Amsterdam Woont, omroep AT5, Pakhuis de Zwijger en vastgoedbelegger Bouwinvest.


Gerelateerd

Bouw Woon Leef: Starters

Nieuws

De stad is populairder dan ooit. Ze inspireert en emancipeert de mens, en dan met name de jonge mens....


Verwant

Winterlezingen 2018

Een nieuwe serie Winterlezingen over Amsterdamse stadsuitbreidingen, van Plan Zuid tot het toekomstige Haven-Stad.

Versnellen Vertragen #4: verslag Ontwerpstudio Zuidoost

‘Amstel III/ArenApoort kan gezien worden als de triple A-Locatie, lopende van het Amstelkwartier via Arenapoort naar het AMC’, Wicher Gielstra...

Versnellen Vertragen #4 Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuid-Oost is als vierde versnellingslocatie onderwerp van gesprek.

Ontwerpstudio’s Versnellen – Vertragen

Architectuurcentrum Amsterdam organiseert een reeks ontwerpstudio´s met als doel kritisch onderzoek te doen naar de versnelde ontwikkeling van de...

Bouw Woon Leef: Oost/Jeruzalem

In de maand juni gaat Bouw Woon Leef op ontdekkingstocht door de bijzondere wijk Tuindorp Frankdael, met als bijnaam ‘Jeruzalem’,...

Klusflat Kleiburg

F. Ottenhof

Kleiburg