Bouw Woon Leef: Oost/Jeruzalem


In de maand juni gaat Bouw Woon Leef op ontdekkingstocht door de bijzondere wijk Tuindorp Frankdael, met als bijnaam ‘Jeruzalem’, in de Watergraafsmeer. Hier wordt gebouwd, gesloopt, gerenoveerd en volop gewoond. De wijk dankt zijn bijnaam aan de platte daken en de witte muren die doen denken aan de kashba in Jeruzalem.

Jeruzalem is de eerste naoorlogse stadswijk die de status Rijksmonument kreeg. Bewoners Bob en Tini wonen hier al 34 jaar en vertellen wat deze wijk bijzonder maakt.

In Jeruzalem wordt niet alleen gerenoveerd, er is ook nieuw gebouwd. Architect Merijn de Jong legt uit hoe hij in zijn ontwerp rekening heeft gehouden met de bestaande bouwstijl.

 

Bouw Woon Leef
Bouw Woon Leef is een videoplatform over stedenbouw, architectuur en wonen in de Metropoolregio Amsterdam.

Dagelijks wordt er in Amsterdam gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt of getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Daar geeft Bouw Woon Leef antwoord op. Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. Dit alles is te zien via het Bouw Woon Leef YouTube kanaal en op AT5.

Bouw Woon Leef debat in Pakhuis de Zwijger

Elke maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger, toegang is gratis. Het volgende Bouw Woon Leef debat is op 30 juni en gaat over de renovatie van Tuindorp Frankendael (‘Jeruzalem’).

Partners van Bouw Woon Leef naast Architectuurcentrum Amsterdam zijn de gemeente Amsterdam, Amsterdam Woont, omroep AT5, Pakhuis de Zwijger en vastgoedbelegger Bouwinvest.


Verwant

Tugelawegblokken

Bouw Woon Leef: Zuidoost

De maand september staat bij Bouw Woon Leef – hét videoplatform over stedenbouw, architectuur en wonen in de Metropoolregio Amsterdam –...