CityPics #3: Het verhaal van de stad


Op donderdag 21 maart vond de derde editie plaats van CityPics, met de vertoning van London: the Modern Babylon. De stad Londen speelt de hoofdrol in Julien Temple‚Äôs ode aan de bruisende wereldstad. London: the Modern Babylon neemt de kijker mee op een filmische tijdreis door de geschiedenis van de stad met behulp van prachtige archiefbeelden en interviews met muzikanten, schrijvers, artiesten en de ‘gewone’ inwoner.
Na de vertoning gingen publiek en drie gastsprekers in gesprek over het verhaal van de stad, zoals dat verteld wordt over Londen in London: the Modern Babylon en in vergelijking daarmee, over Amsterdam. De gastsprekers waren: Floris van Straaten, oud-Londen-correspondent NRC Handelsblad, Evelien van Roemburg, lid van de Amsterdamse gemeenteraad voor Groenlinks houdt zich bezig met sport, kunst en cultuur in de openbare ruimte, Arjan Klok, hoofd van de opleiding Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst.


Gerelateerd

CityPics #5: Utopia London

25 sep 2013 : Film

Op woensdag 25 september vond de vijfde editie plaats van CityPics, met de vertoning van Utopia London van Tom...

CityPics #4: Blue Movie

22 jun 2013 : Film

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni vond de vierde editie plaats van CityPics. De film...

City Pics #2: The next hipster valley

20 nov 2012 : Film

Op dinsdag 20 november vond de tweede editie plaats van CityPics, de filmreeks over de stad die ARCAM in...

CityPics #1: Urban Goddes, Jane Jacobs Reconsidered

30 mei 2012 : Film

Eerste editie: ‘Kleine Film/Grote Stad’ Op woensdag 30 mei vond de eerste vertoning plaats in het filmprogramma CityPics. De...