Dag van de Architectuur 2017


© Gemeente Amsterdam

Op zondag 18 juni vindt de Dag van de Architectuur Amsterdam plaats. Na succesvolle eerdere edities langs de IJ-oevers en in de Buiksloterham, strijkt het evenement dit jaar neer in het Amstelkwartier: een gebied volop in ontwikkeling.

Versnellingslocatie 
Amsterdam zet tot 2025 in op een versnelde realisatie van ruim 50.000 woningen. Het Amstelkwartier is een van de bouwstenen van deze enorme woningbouwopgave. Zo wordt het voormalige bedrijventerrein langzaam getransformeerd naar een gemengd woon-werk gebied.

Bijzonder gelegen aan de Amstel komen alle bouwthema’s die momenteel spelen in Amsterdam in dit gebied aan bod: herontwikkeling, menging van wonen en werken, restauratie, compact wonen en diversiteit van bewoners en levensfasen.

Rondleidingen 
Tijdens de Dag van de Architectuur worden bezoekers rondgeleid door architecten, stedenbouwers en ontwerpers en ontdekken zij zo de visies achter bouwwerken en het gebied. Waarom is de nieuwe wijk zo ingericht? Waarom is er voor deze bebouwing gekozen en hoe kwam men tot het ontwerp?

Bijzondere gebouwen openen hun deuren en er worden interessante lezingen georganiseerd. Ook voor kinderen is er een speciaal programma. De dag toont zo de bijzondere architectuur van het Amstelkwartier en schetst een beeld van de toekomst van het gebied.

Landelijke Dag van de Architectuur
Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur een landelijk fenomeen dat een groot aantal bezoekers trekt. In het derde weekend van juni vieren vele dorpen en steden de architectuur. Het evenement wordt lokaal georganiseerd en heeft zo in elke stad een uniek karakter. www.dagvandearchitectuur.nl


Gerelateerd

Dag van de Architectuur Amsterdam

18 jun 2017 - 18 jun 2017 : Archief : Nieuws

Op zondag 18 juni vindt de Dag van de Architectuur Amsterdam plaats. Na succesvolle eerdere edities langs de IJ-oevers...

Onthulling thema DvdAA 2017

Nieuws

Op 17 en 18 juni 2017 vindt de Dag van de Architectuur Amsterdam plaats in het Amstelkwartier.


Verwant

Maand van de Architectuur Amsterdam

De gehele maand juni staat in het teken van Amsterdamse architectuur met als thema Noord/Zuidlijn!

Dag van de Architectuur Amsterdam 2016

De Dag van de Architectuur Amsterdam staat dit jaar in het teken van zelfbouw. De afgelopen jaren hebben sommige...