Dag van de Architectuur 2019


In opmaat naar de tentoonstelling ‘The Right to Build: zelfbouw tussen droom en realiteit’ nemen we je tijdens het weekend van de Dag van de Architectuur 2019 op 14 , 15 en 16 juni mee naar zelfbouwwijk Buiksloterham voor een Archi Estafette XL en een zomerwandeling door deze opkomende buurt. 

Thema
‘Door de ogen van…’ is dit jaar het landelijke thema van de Dag van de Architectuur. Bij Architectuurcentrum Amsterdam laten we dit weekend kijken door de ogen van de architect, de bewoner, de bouwer en de gebruiker.

Vrijdag 14 juni | Archi Estafette XL
We gaan op bezoek bij het Drie Generatiehuis, de kangoeroewoning ontworpen en bewoond door BETA. Een uniek kijkje vanuit de combinatie van architect én bewoner! Het projectbezoek wordt die middag afgewisseld met een wandeling door de zelfbouwstraten van Buiksloterham.
> Archi Estafette XL

Zaterdag 15 juni | Dag van de Bouw
Bekijk architectuur ook eens door de ogen van de bouwer. Tijdens de Dag van de Bouw kan je in Amsterdam spannende projecten bezoeken. Wat dacht je van een bezoek aan het bijna opgeleverde hotel nhow Amsterdam Rai ontworpen door OMA? Of er vlakbij de nieuwbouw van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA), of de aanleg van Zuidasdok!
> debouwmaakthet.nl

Zondag 16 juni | Nieuwe Stad op Zondag
Met de reeks Nieuwe Stad op Zondag trekken we iedere zondag naar één van de nieuwe stadswijken waar sinds kort wordt gewerkt, gerecreëerd én gewoond. Tijdens de Dag van de Architectuur bewonderen we de zelfbouw in Buiksloterham, waar de polder voor de havenactiviteiten van de laat negentiende eeuw wordt omgetoverd tot woon-werkgebied.
> Nieuwe Stad op Zondag | Buiksloterham