Dag van de Architectuur Amsterdam


De Dag van de Architectuur Amsterdam is een evenement waarbij bezoekers architectonische parels te zien krijgen die normaal veelal ontoegankelijk zijn voor het grote publiek. De Dag draait om nieuwe of toekomstige ontwerpen, onbekende plekken en rafelranden. Ontdek Amsterdam opnieuw!

Tijdens de Dag van de Architectuur Amsterdam waren circa veertig gebouwen opengesteld voor het publiek. De hoogste concentratie van gebouwen lag in Amsterdam-Noord, Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Zuid. De focus lag op gebouwen die normaliter niet toegankelijk zijn voor publiek, recente opleveringen en spannende rafelranden van de stad. Uiteraard was er meer te doen dan het bekijken van gebouwen. De openstellingen werden ondersteund door een brede programmering van lezingen, excursies, rondleidingen, workshops, kinderactiviteiten en meer.
Door dit omvangrijke programma ging de stad voor bezoekers op een andere manier leven. Zij stapten hiermee uit de gebaande paden en zagen andere kanten van Amsterdam. Locaties die tot de selectie behoren zijn het Blaauwlakenblok, De Appel Arts Centre, de gebouwen op het Oosterdokseiland, het nieuwe NRC-gebouw aan het Rokin, het Prinsengrachthotel, Tussen de Lakens op de Wallen, de Badkuip, de Toren Overhoeks en veel meer.

[Het gehele programma is te vinden op www.dagvandearchitectuuramsterdam.nl.