Dag van de Jonge Ontwerper 2019


Op vrijdag 21 juni 2019 vindt de allereerste Dag van de Jonge Ontwerper plaats in Amsterdam. Met deze dag brengen we jonge ontwerpers en opdrachtgevers met elkaar in contact en tonen we de kwaliteit van de nieuwe generatie (landschaps-)architecten en stedenbouwers. De thema’s energietransitie en duurzaamheid staan centraal in deze eerste editie.

Besloten gedeelte
De Dag van de Jonge Ontwerper (DJO) bestaat uit een besloten programma en een publiek evenement. In het besloten gedeelte werken de ontwerpers samen met de professionals aan reële casussen ingebracht door o.a. AM, BPD, Ymere, Wonam, G&S Vastgoed en de Alliantie.

Publiek programma
Aan het eind van de middag zijn openbare presentaties van de workshops bij te wonen, is er een lezing van Floris Alkemade (Rijksbouwmeester) en wordt de Archiprix 2019 feestelijk geopend.

Locatie: de Studio
Het evenement vindt plaats in het hart van innovatief Amsterdam: de nieuwe Studio van NEMO Science Museum op het Marineterrein. De Studio is een laboratorium voor maatschappelijke uitdagingen en een duurzame leefomgeving. De Dag van de Jonge Ontwerper zal één van de eerste evenementen zijn die georganiseerd worden in de Studio.

Over de organisatie
Dit jaarlijks terugkerend evenement is opgezet voor de ontwerpers van PEP (Professional Experience Programme), genomineerden voor de Archiprix, deelnemers van Young Innovators en geselecteerden van de BNA Next Step.

De Dag van de Jonge Ontwerper wordt georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam, Archiprix en PEP en in samenwerking met Young Innovators, BNA Next Step en NEMO Science Museum.