De mooiste thuiswerkhuizen van Amsterdam


Nu bijna iedereen door het Coronavirus gedwongen wordt om thuis te werken, goed- dan wel kwaadschiks, met geïmproviseerde schragentafels in slaapkamers omdat die Amsterdamse appartementen nou eenmaal niet zoveel vierkante meters tellen, verlekkeren wij ons aan deze mooie huizen in de Metropoolregio Amsterdam.

Superloft, Marc Koehler Architects. Foto Marcel van der Burg.

We kunnen niet anders dan beginnen met de Superlofts van onze voormalige Architect in Residence Marc Koehler in de Houthaven. Zie je jezelf hier al zitten, met uitzicht op de Pontsteiger?

Foto Ossip van Duivenbode

In deze villa bezuiden Amsterdam in de polder, ontworpen door Hoogeveen architecten, kan je nog eens veilig je benen strekken zonder mensen tegen te komen!

Foto Ossip van Duivenbode

Huis M&M aan de rand van Funenpark, ontworpen door NEXT Architects en architect Claudia Linders, is een tot uniek huis en atelier getransformeerde oude bedrijfsloods. Niet helemaal eerlijk als je studio aan je huis vastzit, dat betekent natuurlijk optimale werkcondities, maar daar kunnen we wel aan wennen!

Foto via Standard Studio

Met zo’n grote tafel zou je eigenlijk je collega’s makkelijk kunnen uitnodigen voor een overleg, maar helaas moet dat nog even alleen digitaal. Deze loft van 370 vierkante meter genaamd ‘NH25’ is een verborgen parel op de grachten van Amsterdam, ontworpen door Standard Studio.

Foto Jordi Huisman via De Volkskrant

Inmiddels zijn we ook wel een beetje nieuwsgierig hoe het in huize Jonker gaat. Architect Tom Jonker woont in een ‘gordijnenpaleis‘. Een huis zonder muren dus, waarbij je ook op de wc weinig privacy krijgt. Pondok aan de Westlandgracht was in 2019 genomineerd voor de Gouden A.A.P.

Foto Berbe Rinders

Thuiswerken op deze droomplekken tot juni lijkt ons opeens geen straf meer, ook al verlangen we weer naar het ARCAM kantoor met het beste uitzicht van Amsterdam!