Deze tien gebouwen maken kans op de titel ‘beste gebouw van Amsterdam’


De tien genomineerde projecten voor de dertiende editie van de Amsterdamse Architectuur Prijs zijn bekend! Welk architectenbureau en welke opdrachtgever gaan naar huis met de felbegeerde Gouden A.A.P. 2020 voor het beste gebouw van het afgelopen jaar? Op 24 juni trekt de jury eropuit om de tien projecten te bezoeken. De vak- en publieksprijs worden in het najaar van 2020 bekend gemaakt.

De gebouwen die meedingen naar de Gouden A.A.P. 2020 zijn (in alfabetische volgorde, vermeld met naam project, architect en opdrachtgever):

 

Over Amsterdamse Architectuur Prijs
Met de jaarlijkse Amsterdamse Architectuur Prijs vestigt ARCAM de aandacht op het beste deel van de bouwproductie in de stad en wil het het publieke debat over de Amsterdamse architectuur stimuleren. De Gouden A.A.P. 2020 wordt uitgereikt aan de architect én opdrachtgever van het gebouw dat volgens een vak- en een publieksjury als beste wordt gezien van alle bouwprojecten die in 2019 binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam zijn opgeleverd.

Jury
Dit jaar bestaat de vakjury uit Cassandra Wilkins (Architectuurhistoricus bij Crimson Historians & Urbanists), Julius Taminiau (architect en oprichter van Julius Taminiau Architects) en Caroline Nevejan (Chief Science Officer gemeente Amsterdam). Voor de zesde keer op rij buigt ook een driekoppige publieksjury zich over de vraag wat het beste Amsterdamse project is en is er naast een vakprijs dus ook een publieksprijs te vergeven. In 2020 wordt de publieksjury vertegenwoordigd door Enes Dedeić (advocaat), Johanna Bähn (ambtenaar en programmamanager en Pim Fenger (politicoloog en ambtenaar).

Uitreiking Gouden A.A.P. 2020
Vanwege het coronavirus vindt de uitreiking dit jaar later dan normaal plaats en in aangepaste vorm. ARCAM communiceert naar verwachting voor de zomervakantie over de nieuwe datum.

De Amsterdamse Architectuur Prijs 2020 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Aberson, Kingspan, Qbiq, Tarkett en de Vrije Universiteit Amsterdam.

 


Gerelateerd

We nemen je mee naar de jurydag van de Gouden A.A.P. 2020

Nieuws

Op één van de warmste dagen dit jaar, woensdag 24 juni, stonden de drie vak- en publieksjuryleden vroeg in...

Alle nominaties ooit voor de Gouden A.A.P in kaart gebracht

Nieuws

Bekijk de oogst van de beste gebouwen van Amsterdam sinds 2008 nu op de kaart!

UITGESTELD Feestelijke uitreiking Gouden A.A.P. 2020

16 apr 2020 : Agenda : Event : Nieuws

Wat wordt het beste Amsterdamse gebouw van het afgelopen jaar? Kom naar hét feest voor ontwerpers, opdrachtgevers en Amsterdamse...

Jury Amsterdamse Architectuur Prijs 2020 bekend!

Nieuws

Deze zes mensen zijn aan zet om het beste Amsterdamse gebouw van 2019 te verkiezen!

Amsterdammers gezocht voor publieksjury Amsterdamse Architectuur Prijs 2020

Nieuws

Wil jij de 10 beste Amsterdamse gebouwen van 2019 bezoeken?

Breng je bouwproject bij ons onder de aandacht! 

Nieuws

Wil je een bijzonder bouwproject bij ons onder de aandacht brengen?