Deze tien gebouwen maken kans op de titel ‘beste gebouw van Amsterdam’


De tien genomineerde projecten voor de dertiende editie van de Amsterdamse Architectuur Prijs zijn bekend! Welk architectenbureau en welke opdrachtgever gaan naar huis met de felbegeerde Gouden A.A.P. 2020 voor het beste gebouw van het afgelopen jaar? De vak- en publieksprijs worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking van de Gouden A.A.P. 2020 in het Nieuwe Universiteitsgebouw op donderdagavond 16 april 2020.

De gebouwen die meedingen naar de Gouden A.A.P. 2020 zijn (in alfabetische volgorde, vermeld met naam project, architect en opdrachtgever):

 

Over Amsterdamse Architectuur Prijs
Met de jaarlijkse Amsterdamse Architectuur Prijs vestigt ARCAM de aandacht op het beste deel van de bouwproductie in de stad en wil het het publieke debat over de Amsterdamse architectuur stimuleren. De Gouden A.A.P. 2020 wordt uitgereikt aan de architect én opdrachtgever van het gebouw dat volgens een vak- en een publieksjury als beste wordt gezien van alle bouwprojecten die in 2019 binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam zijn opgeleverd.

Jury
Dit jaar bestaat de vakjury uit Cassandra Wilkins (Architectuurhistoricus bij Crimson Historians & Urbanists), Julius Taminiau (architect en oprichter van Julius Taminiau Architects) en Caroline Nevejan (Chief Science Officer gemeente Amsterdam). Voor de zesde keer op rij buigt ook een driekoppige publieksjury zich over de vraag wat het beste Amsterdamse project is en is er naast een vakprijs dus ook een publieksprijs te vergeven. In 2020 wordt de publieksjury vertegenwoordigd door Enes Dedeić (advocaat), Johanna Bähn (ambtenaar en programmamanager en Pim Fenger (politicoloog en ambtenaar).

Uitreiking Gouden A.A.P. 2020
ARCAM volgt de richtlijnen van RIVM, GGD Amsterdam en de burgemeester en bekijkt op dit moment van geval tot geval of een evenement door kan gaan of niet. Houd de website in de gaten voor dagelijkse updates.

Datum: donderdag 16 april 2020
Tijd: 20.00 uur aanvang programma / 19.30 uur inloop
Locatie: Nieuwe Universiteitsgebouw
Adres: De Boelelaan 1111, 1081 HV Amsterdam
Tickets: € 15,- inclusief welkomstdrankje en hapjes

De Amsterdamse Architectuur Prijs 2020 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Aberson, Kingspan, Qbiq, Tarkett en de Vrije Universiteit Amsterdam.


Gerelateerd

Alle nominaties ooit voor de Gouden A.A.P in kaart gebracht

Nieuws

Bekijk de oogst van de beste gebouwen van Amsterdam sinds 2008 nu op de kaart!

UITGESTELD Feestelijke uitreiking Gouden A.A.P. 2020

16 apr 2020 : Agenda : Event : Nieuws

Wat wordt het beste Amsterdamse gebouw van het afgelopen jaar? Kom naar hét feest voor ontwerpers, opdrachtgevers en Amsterdamse...

Jury Amsterdamse Architectuur Prijs 2020 bekend!

Nieuws

Deze zes mensen zijn aan zet om het beste Amsterdamse gebouw van 2019 te verkiezen!

Amsterdammers gezocht voor publieksjury Amsterdamse Architectuur Prijs 2020

Nieuws

Wil jij de 10 beste Amsterdamse gebouwen van 2019 bezoeken?

Breng je bouwproject bij ons onder de aandacht! 

Nieuws

Wil je een bijzonder bouwproject bij ons onder de aandacht brengen?