Die Berg Komt Er!


Eind juli is door sportjournalist Thijs Zonneveld in een column geopperd een twee kilometer hoge berg in Nederland te bouwen. De berg zou sporten als wielrennen, schansspringen en bobsleeën kunnen stimuleren, zo betoogde Zonneveld. Wat begon als een waanzinnig idee werd al snel serieuzer.

In het hele land zijn inmiddels ook talloze bovenbouwleerlingen gefascineerd geraakt door de mogelijkheid van De Berg. In hun profielwerkstukken en andere projecten werken zij aan onderzoeken en ontwerpen om het project mogelijk te maken. Ook een groep 4 VWO leerlingen van het Calandlyceum in Amsterdam is gefascineerd geraakt door De Berg. Ze hebben zich bezig gehouden met alle aspecten ervan: de hoge CO2-uitstoot, invloed op het klimaat, de constructie en de functies ervan.

Vrijdag aanstaande, 8 februari, wordt de door de leerlingen gemaakte maquette van De Berg onthuld bij ARCAM. De presentatie wordt geopend door Thijs Zonneveld. Hieraan voorafgaand geeft Amira, één van de leerlingen, een presentatie.

Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom voor de onthulling van De Berg en een drankje!

Hierna is De Berg nog t/m 22 februari te bewonderen bij ARCAM.