Dit zijn de juryleden van de A.A.P. 2019!


In 2018 zijn maar liefst 128 gebouwen en projecten binnen de gemeentelijke grenzen van Amsterdam opgeleverd. Van kantoren tot woningbouw, en van hotels tot infrastructuur… Van nieuwbouw tot transformatie en renovatie. Maar welk gebouw of project komt in aanmerking voor het winnen van de Amsterdamse Architectuur Prijs 2019? Daar buigt een kersverse vak- en publieksjury zich de komende maand over. We stellen ze graag aan je voor.

De datum en locatie van de uitreiking wordt nader bekend gemaakt. Tickets zijn binnenkort beschikbaar!

vlnr boven: Donna van Milligen Bielke, Nicole Maarsen en Aart Oxenaar.
vlnr onder: Kiek Bigot, Tom Fresen en Anja Sijben.

De vakjury
De vakjury van de twaalfde editie van de Amsterdamse Architectuur Prijs bestaat uit Donna van Milligen Bielke, zelfstandig architect, Nicole Maarsen, Chief Investment Officer/ Directie Vastgoed bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Aart Oxenaar, architectuurhistoricus.

De publieksjury
Tijdens de jurydag reist de publieksjury mee om vanuit het oogpunt van de Amsterdammer en de gebruiker een eigen oordeel te vellen en de publieksprijs uit te reiken. Uit ruim 25 motivatiebrieven zijn deze drie enthousiaste Amsterdammers geselecteerd: Kiek Bigot, voormalig docent Frans, Tom Fresen, voormalig directeur gezondheidscentra Diemen en Anja Sijben, kunstenaar en schipper. Anja over haar deelname: Als kunstenaar ben ik geïnteresseerd in vorm en uitstraling. De lijnen, de gebruikte materialen (wat zijn de innovaties in materiaal en ontwerp?) hoe gaan we in de stad om met leefbaarheid? Allemaal thema’s die me boeien. Het mogen jureren en daarmee feedback geven aan de architectonische beleving vanuit de burger zou een eer voor me zijn.”

Biografieën vakjury

Over Donna van Milligen Bielke
Donna van Milligen Bielke (1983) werkt als zelfstandig architect in Amsterdam (Studio Donna van Milligen Bielke – www.dvmb.nl. Ze heeft een fascinatie voor het herdefiniëren en positioneren van grenzen. Daarbij opereert ze op de grens van architectuur en stedenbouw
en beweegt zich tussen verschillende schaalniveaus, van het architectonisch interieur tot het stedelijk weefsel. In 2014 won ze de Prix de Rome architectuur met een plan voor het ordenen van de publieke ruimte van Rotterdam.

Over Nicole Maarsen
Nicole Maarsen (1971) is sinds mei 2017 lid van de directie van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. In deze functie is ze verantwoordelijk voor alle vastgoedbeleggingen (nationaal en internationaal) van de ca. 60 beleggers. Maarsen heeft ruim 20 jaar ervaring in de gebouwde omgeving, variërend van financier, ontwikkelaar tot belegger in vastgoed, gericht op langetermijn kwaliteit van de leefomgeving. Ze is geïnteresseerd in beleggen met betekenis; hoe kan je financieel en maatschappelijk rendement optimaal combineren? Denk daarbij aan verantwoordelijkheid nemen op het gebied van mobiliteitsconcepten, bestrijden van eenzaamheid, vergroten van beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen etc.

Over Aart Oxenaar
Dr. Aart Oxenaar (1958) studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde met steun van NWO op P.J.H Cuypers en zijn impact op de stad Amsterdam. Hij werkte voor het Nai (nu HNI), was oprichtend coördinator van het CAST (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw, Tilburg), directeur van de Academie van Bouwkunst, Amsterdam en directeur Monumenten en Archeologie bij de Gemeente Amsterdam. Daarnaast was hij voorzitter van de Welstand resp. de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit Amsterdam en Haarlem. Hij is onafhankelijk adviseur, auteur en docent.

De nominaties worden binnenkort bekend gemaakt. Je leest het als eerst in onze wekelijkse nieuwsbrief!

De Amsterdamse Architectuur Prijs wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Aberson en Trespa

  


Gerelateerd

Dit zijn de kanshebbers voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2019

Nieuws

Deze tien gebouwen dingen mee naar de Gouden A.A.P. 2019.

Uitreiking Amsterdamse Architectuur Prijs 2019

17 apr 2019 : Agenda : Nieuws

De belangrijkste architectuurprijs van Amsterdam wordt op woensdag 17 april 2019 uitgereikt in de Posthoornkerk

Oproep publieksjury Amsterdamse Architectuur Prijs 2019

Nieuws

Amsterdammers gezocht voor de publieksjury van de Amsterdamse Architectuur Prijs 2019

Inschrijftermijn Amsterdamse Architectuur Prijs 2019 geopend!

Nieuws

De inschrijftermijn voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2019 is geopend!