DIY architectuurwandelingen: Houthaven


Do it yourself! Met deze (wandel)route ontdek je in minder dan een uur de interessante, moderne architectuur van de Houthaven (Amsterdam West).

Let op. De routes zijn alleen in het Engels verkrijgbaar

De Houthaven heeft een transformatie doorgemaakt van industriƫle haven tot nieuwe stadswijk. Grenzend aan de Spaarndammerbuurt, is deze wijk de afgelopen jaren bekend geworden om de vele bijzondere nieuwbouwprojecten. Er ontstaat een nieuw zakelijk centrum waar onder andere de fashion industrie zich vestigt en waar steeds meer hotels en restaurants worden geopend. Het contrast met de historische Spaarndammerbuurt is een mooie representatie van hoe Amsterdam oude en nieuwe stadswijken naast elkaar kan ontwikkelen.

De buurt wordt op zeven eilanden gebouwd en in totaal zullen er uiteindelijk 2.700 woningen gerealiseerd worden met een duurzaam karakter. Elk van deze zeven eilanden krijgt een eigen architectonisch thema, als ‘stoere jongens’ en ‘vrijbuiters’. De ontwikkeling van de Houthaven is duidelijk in volle gang en er worden ondertussen nieuwe plannen gemaakt voor de nog te bebouwen eilanden. Tijdens deze route ontdek je de nieuwe architectuur van Amsterdam West!

De (wandel)route start bij de iconische Pontsteiger en eindigt via een route door de wijk en langs het water bij Porcellis.

 

Benieuwd hoe deze wandeling eruit ziet en waar je precies moet zijn? Klik dan gauw verder!

En klik hier voor nog meer architectuur in Amsterdam West.


Gerelateerd

DIY architectuurwandelingen: Zuidas

Tips : To do : Tours

Do it yourself! Ontdek de interessante, moderne architectuur van Amsterdam Zuid!

DIY architectuurwandelingen: Amstelkwartier

Tips : To do : Tours

Do it yourself! Ontdek de interessante, moderne architectuur van Amsterdam Oost!

DIY architectuurwandelingen: Buiksloterham

Tips : To do : Tours

Do it yourself! Ontdek de interessante, moderne architectuur van Amsterdam Noord!