DIY architectuurwandelingen: Zuidas


Do it yourself! Met deze (wandel)route ontdek je in minder dan een uur de interessante, moderne architectuur van de Zuidas.

Let op. De routes zijn alleen in het Engels verkrijgbaar

Nergens in Amsterdam zal je zoveel en zo dicht op elkaar hoogbouw en moderne architectuur vinden als op de Zuidas. De Zuidas is het zakelijk centrum van Amsterdam. Vanaf 1975 begonnen bedrijven zich te vestigen in dit gebied en staat dit district bekend om zijn moderne architectuur.

Op deze kostbare grond worden ook steeds meer appartementen, restaurants en winkels gebouwd om het gebied naast zakendistrict, ook een plek om te wonen en te verblijven te maken. Het oorspronkelijke stedenbouwkundige plan (oorspronkelijk van H.P. Berlage) is, ondanks de vele moderne ontwikkelingen, niet vergeten en is terug te zien in de maquette van bureau Zuidas in het WTC gebouw. Toch is het vooral de moderne architectuur dat architectuurliefhebbers lokt. De afgelopen jaren zijn de nieuwe iconen van de stad hier verrezen en worden deze gekenmerkt door hun innovatie, duurzaamheid en grootsheid. Het bezoeken waard dus!

De (wandel)route start bij nhow Hotel naast station Amsterdam Rai en loopt via het Beatrixpark uiteindelijk naar 900 Mahler. Dit zijn enkele stops tijdens een route gevuld met architectonische hoogstandjes:

Voor de wandeling, adressen en OV-routes, klik hier!

Wil je meer projecten op de Zuidas en in Amsterdam Zuid zien? Via deze link kun je op de kaart kijken welke projecten er verder te vinden zijn.


Gerelateerd

DIY architectuurwandelingen: Houthaven

Tips : To do : Tours

Do it yourself! Ontdek de interessante, moderne architectuur van Amsterdam West!

DIY architectuurwandelingen: Amstelkwartier

Tips : To do : Tours

Do it yourself! Ontdek de interessante, moderne architectuur van Amsterdam Oost!

DIY architectuurwandelingen: Buiksloterham

Tips : To do : Tours

Do it yourself! Ontdek de interessante, moderne architectuur van Amsterdam Noord!