Een Andere Atlas van Amsterdam


Detail van database NONSCANDINAVIA die architectuurstudenten toegang geeft tot gratis, high-res png afbeeldingen die diversiteit in al zijn vormen reflecteert.

Al jarenlang verzamelt ARCAM beschrijvingen van nieuwe architectuurprojecten in de online Architectuurgids. Deze gids is samengesteld door experts en bevat architectuurhistorische en architectonische beschrijvingen van gebouwen in Amsterdam.

Anno 2021 beseft ARCAM dat, naast intrinsieke architectonische kenmerken, ook de sociale context waarin de gebouwde omgeving zich bevindt en de persoonlijke verhalen waar het de achtergrond van vormt, van belang zijn. Met Een Andere Atlas van Amsterdam wil ARCAM de focus verschuiven van expert knowledge naar een meerstemmige verzameling verhalen, om zo recht te doen aan de verschillende persoonlijke ervaringen van de diverse bewoners en gebruikers die Amsterdam rijk is.

In 2021 ontwikkelt ARCAM een toolkit om deze verhalen te verzamelen. Deze Andere Atlas wordt, in tegenstelling tot een encyclopedische opsomming van projecten, opgebouwd uit een netwerk van verhalen en ervaringen, gelinkt aan locaties.

Wil je graag meedenken over dit project? Stuur een mailtje naar projectleider Anne Vera Veen via annevera@arcam.nl.


Gerelateerd

What’s Up? What’s Real? What’s Next? #3 Gender, colour, queer, other

Nieuws

What’s Up? What’s Real? What’s Next? #3 – Gender, colour, queer, other – een nieuwe architectuurvertelling in de maak...