Fototentoonstelling Achter de Gevels


Sweedenrijck, Handelshuis Van Eeghen, Herengracht 462. Willem van Eeghen © Arjan Bronkhorst

Op de tweede etage in ons gebouw is een selectie te zien van de succesvolle fototentoonstelling Achter de Gevels van fotograaf Arjan Bronkhorst. De tentoonstelling was eerder te zien bij het Amsterdam Museum en toont het leven aan de gracht in particuliere stadspaleizen. Aanschouw de 17de eeuws architectuur en de historische interieurs. 

Arjan Bronkhorst werkte twee jaar aan de fotoserie. In zijn fotoserie betrok hij zowel de meest imposante stadspaleizen van Amsterdam, als ook andere karaktervolle huizen die minder bekend zijn. Sommige van de huizen in het boek zijn zelden tot nooit in de literatuur beschreven, laat staan gefotografeerd. De helft van de huizen zijn nog steeds particulier bewoond. Van deze bewoners maakte Arjan indringende portretten.

De tentoongestelde foto’s maken onderdeel uit van het 400 pagina tellende fotoboek Grachtenhuizen – Amsterdam Canal Houses, verkrijgbaar in onze boekenwinkel. Ruim dertig grachtenhuizen worden uitgebreid en in volle glorie belicht. Interieurs van ongekende rijkdom, die niet eerder zo getoond zijn. Ook komen de bewoners in beeld, die zorg dragen voor de restauratie en het behoud van historische interieurs. Bezoek voor meer informatie de website van het project.

Over Arjan Bronkhorst
Arjan Bronkhorst (1972) begon al op jonge leeftijd met fotografie. Na een carrière in het bedrijfsleven besloot hij zich tien jaar geleden definitief te vestigen als professioneel fotograaf. Hij is gespecialiseerd in architectuur- en interieurfotografie, in het bijzonder erfgoedgebouwen en monumenten. Daarnaast is hij een veelgevraagd fotograaf voor portretten en reportages.


Mini-expo’s op de Tweede

Naast onze geprogrammeerde tentoonstellingen bieden we op de tweede etage van ons paviljoen een platform aan architecten, ontwerpers, studenten en kunstenaars om hun werk – of  een selectie daarvan – tentoon te stellen. Zonder vaste planning spelen we in op actuele vraagstukken in de architectuur en laten we ons – en de bezoeker – verrassen. Een goed idee voor een mini-expo? Tip ons!