Expeditie Oosterdok Open Dag 2019


Op zondag 19 mei 2019 is het feest op het Oosterdok! Maar liefst 20 culturele instellingen en bedrijven van Expeditie Oosterdok organiseren 75 gratis activiteiten en workshops voor iedereen.

Foto Tanja Holzhaus

Stap in een sloep van Stromma en vaar het Oosterdok over, of roei jezelf naar Brouwerij Homeland voor een rondleiding langs de glimmende ketels. Geniet van cocktails en bites met panoramisch uitzicht over de stad bij Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal. Neem de kids mee op speur-expeditie door het Oosterdok. Of ontdek de eigenaardige en speciaal ontworpen muziekinstrumenten uit het SoundLAB van het Muziekgebouw in NEMO. Het is maar een greep uit het uitgebreide programma.

Programma Architectuurcentrum Amsterdam

Architecture Talk & Walk
12.30 uur tot 14.30 uur en 15.00 uur tot 17.00 uur
Tijdens een korte lezing verfris je je kennis van de Amsterdamse architectuur. Daarna wandel je onder leiding van een architect van architour langs de architectonische hoogtepunten van het Oosterdok. (aanmelden niet nodig. vol is vol)
Locatie en vertrekpunt: Architectuurcentrum Amsterdam, Prins Hendrikkade 600

Tentoonstelling Collective Comeback
13.00 – 17.00 uur
Ontdek de collectieve architectuur van de jaren 70, zoals de
Weesperflat van Hertzberger. Gedeelde voorzieningen en
ruimtes waaraan bewoners hun eigen invulling konden geven,
waren de pijlers van dit bouwideaal. En het komt weer terug!

Kijk op expeditieoosterdok.nl voor alle activiteiten.

Over Expeditie Oosterdok
Expeditie Oosterdok is een samenwerking van tientallen culturele instellingen en bedrijven aan het water van het Oosterdok. Ontdek de innovatieve programma’s van de musea, de muziekhuizen, een bibliotheek en de bedrijven van de toekomst. Expeditie Oosterdok is een internationaal, vernieuwend stadskwartier waarin ontdekking centraal staat.


Gerelateerd

Expeditie Oosterdok

21 apr 2018 : Archief : Nieuws

Op zaterdag 21 april 2018 is het feest in het Oosterdok met tal van gratis activiteiten en workshops!