Farming the City


De expositie was het resultaat van een half jaar durend onderzoek naar de mogelijkheden van stedelijke landbouw als een middel voor positieve stedelijke ontwikkeling. Er werden talloze voorbeeldprojecten getoond – van moestuinen tot en met initiatieven voor het verbouwen van groente en fruit in leegstaande kantoren. Ook bood de expositie veel praktische informatie die mensen op weg kan helpen bij het verbouwen van voedsel in eigen stad (‘How to get started’).
De expositie toonde analyses van het lokale voedselsysteem, de mogelijkheden van duurzaam voedseltransport en de potentie van stedelijke landbouw voor de eetcultuur van de stad.

In samenwerking met Urbaniahoeve werd op het ARCAM-eiland een groeiende presentatie gegeven van drie manieren waarop stedelijke landbouw kan helpen bij het opschonen van vervuilde grond.

CITIES, een platform voor stedelijk onderzoek, brengt locale landbouw-activiteiten in kaart en moedigt met het onderzoek het debat aan over de mogelijkheden van voedselproductie in de stad.
Het project laat zien hoe beter gebruik gemaakt kan worden van bestaande plekken en infrastructuur in de stad om eigen voedsel te verbouwen en van Amsterdam een meer groene, gezonde en gelukkige stad te maken. Zie voor meer informatie CITIES.

Bovendien lanceert ARCAM bij deze gelegenheid een ‘Farming the City’-fietsroute voor smartphonegebruikers. De route is opgenomen in de architectuur app UAR, verkrijgbaar voor iPhone en Android-toestellen, gratis te downloaden via UAR.