(Haven)-Stad in zicht!


Bekijk de enorme maquette van Haven-Stad, het nieuw te verrijzen stadsdeel, vanaf zaterdag 3 februari bij Architectuurcentrum Amsterdam.


Een week lang schittert het schaalmodel van 4×5 meter op onze kadeverdieping op de Prins Hendrikkade. Neem de tijd om te mijmeren over de mogelijkheden die het nieuw te verrijzen stadsdeel kan bieden en die de maquette inzichtelijk maakt.

Een ‘stad in de stad’ 
Twaalf bestaande deelgebieden in het havengebied worden de komende decennia getransformeerd naar Amsterdamse hoogstedelijke woon-werkwijken van de 21e eeuw.
Het draait niet alleen om wonen en werken, maar om het realiseren van een stad met alle bijbehorende voorzieningen zoals scholen, sport, kunst en cultuur, recreatie en groen.
Deze ‘stad in de stad’ is zo groot als Leiden met maar liefst 650 hectare, , exclusief het water. Dat gaat om 40.000 tot max 70.000 woningen en in totaal 45.000 tot 58.000 arbeidsplaatsen.

Programma en extra openingstijden
Speciaal voor onze bezoekers is de gemeente Amsterdam aanwezig op zaterdag 10 februari van 14-17.00 uur en op zondag 11 februari van 10-13.00 uur (extra vroeg open!)
Daarnaast is de maquette te bezichtigen tijdens de openingstijden van Architectuurcentrum Amsterdam. Entree is als altijd gratis.

Reizende maquette
In de voorjaarsvakantie is van 23 februari t/m 4 maart de maquette te bewonderen in het spiksplinternieuwe Van Eesteren Paviljoen.


Verwant

Modellenbureau ARCAM

Modellenbureau ARCAM brengt je in 2018 mooiste maquettes van Amsterdamse gebouwen, front row te zien op onze catwalk.

Winterlezing #6: Haven-Stad (UITVERKOCHT)

De Winterlezingenreeks besluit met het onlangs gelanceerde plan voor Haven-Stad in Amsterdam West.

Winterlezingen 2018

Een nieuwe serie Winterlezingen over Amsterdamse stadsuitbreidingen, van Plan Zuid tot het toekomstige Haven-Stad.