Historisch Olympisch gebied inzet van PK Award 2017


160125_amsterdam_citroengebouwen_peak_001

Bouwinvest heeft op 22 november het startsein gegeven voor de PK Award 2017. Deze prijs heeft als doel om startend ontwerptalent een duwtje in de rug te geven. Twee jaar geleden werd de prijs door Bouwinvest, in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam, in het leven geroepen.

De inzet van deze tweede editie van de Award is het meest noordelijke deel van het Stadionplein in Amsterdam. Dit behoort tot The Olympic Area, een gebied vol historie en met de potentie om een zeer geliefd gebied te worden.

De PK Award
De PK Award is gericht op talentvolle, startende ontwerpers, in dit geval landschapsarchitecten. De winnaar van de award ontvangt een bedrag van € 5.000,- en verdient een wildcard waarmee hij of zij mag participeren in de daarop volgende prijsvraag voor de invulling van het gehele openbare Olympisch gebied. Deze laatste zal samen met de gemeente Amsterdam worden uitgezet.

De genomineerden zijn….
De opdracht bestaat uit het maken en presenteren van een visie/ concept voor de inrichting van het  openbaar gebied tussen The Olympic 1931, The Olympic 1962 en het Olympisch Stadion. De deelnemers zijn geselecteerd in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam en Peak Development. De genomineerden, in willekeurige volgorde, zijn:

Piet Kranenbergring
De PK AWARD komt voort uit de Piet Kranenbergring, een prijs die Bouwinvest tot 2014 jaarlijks tijdens de Provada uitreikte aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de transformatie van gebouwen en/ of gebieden in Amsterdam. Transformatie blijft het thema in de PK AWARD.


Verwant

Jelmar Brouwer winnaar Award Bouwinvest voor startende ontwerpers

De tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor startend ontwerptalent is gewonnen door Jelmar Brouwer. Het uitgangspunt voor de prijsvraag was het plein...

1·Lectures | Beurspassage

Een dag voor de officiële opening spreken de ontwerpers en ontwikkelaars van de Beurspassage tijdens de 1·Lectures over het...

Winnaar PK AWARD

Tijdens het Architectenbal van 2015 werd ook de eerste PK AWARD uitgereikt. De gelukkige winnaar is Ivar van der...