Debat Hoogbouw III: Een vorm van verdichten


De hoogbouwedebatten I en II in de winter van 2017 hebben veel teweeg gebracht: We begonnen met de vraag wat het ontwerp van de Sluisbuurt betekent voor het Amsterdam van de eenentwintigste eeuw. Is dit ontwerp een toevoeging aan het stedenbouwkundige repertoire van de stad? Op de avonden werden vele kritische noten gekraakt, er werden andere verdichtingsvormen gepresenteerd en er dreigde zelfs een generatieconflict.

In het derde debat van deze reeks kijken we niet alleen naar hoogbouw, verlaten we de Sluisbuurt en steken we over naar de Noordelijke IJ-oever.

Tickets: €5,-  te koop in onze webshop

NDSM Werf, BASTA urbanism i.s.m. de Architekten Cie

Versnellen of vertragen, verdichten of verdunnen en verhogen of verlagen? Voor de zuidelijke IJ-oever zijn vele visionaire en/of turbulente plannen gemaakt, verguisd en gerealiseerd. De noordelijke IJ-oever staat een evenzo grote transformatie te wachten: van Waterland, de Oranjesluizen en Draka in het Oosten tot Buiksloterham, de NDSM, de noorder IJ-plas en de verbinding met Zaanstad in het Westen. Wat moet de kwaliteit zijn van deze verdichte en verdunde gebieden en wat is de rol van de verbindende gebieden die de oever tot een geheel kunnen maken?

De avond begint met een column van onze Architect in Residence, Peter Defesche, die terugblikt op de afgelopen twee debatten en alle artikelen die zijn verschenen. Tegelijkertijd neemt hij ons mee naar een perspectief dat de Sluisbuurt en de vermeende generatiekloof ontstijgt. Daarna volgen drie interviews, met respectievelijk een landschapsarchitect, een stedenbouwkundige en een architect.

Met o.a.
Architect in Residence Peter Defesche (architect, stedenbouwkundige en oprichter dvdp architectuur en stedenbouw)
Kay Hughes (architect en oprichter Khaa London)
Jandirk Hoekstra (directeur H+N+S Landschapsarchitecten)

Datum: dinsdag 12 september
Tijd: inloop 19.30, aanvang 20.00 uur
Locatie: wordt nader bekend gemaakt
Prijs: €5,-
 te koop in onze webshop
Voertaal: LET OP, de voertaal van de avond is ENGELS

Het eerste debat gemist? Lees hier het verslag.
Het tweede debat gemist? Lees hier het verslag


Verwant

Debat Hoogbouw II – UITVERKOCHT

Op 28 maart komt er met Debat Hoogbouw II een vervolg op het succesvolle 'Debat Hoogbouw: the sky, the...