Huis en Haven naar het theater: Rabot 4-358 in Frascati


Op 29 oktober speelt Simon Allemeersch in Frascati zijn voorstelling Rabot 4-358 – warm aanbevolen door Arcam vanwege de humor, creativiteit en kennis waarmee deze theatermaker het thema gebiedsontwikkeling behandelt. De voorstelling sluit goed aan op het thema van het momenteel lopende project Huis en Haven en is daarnaast zeer relevant voor ons vakgebied. Arcam is daarom een samenwerking aangegaan met Theater Frascati om betrokkenen bij gebiedsontwikkeling in Amsterdam enthousiast te maken voor deze voorstelling.

Datum: 29 okt 2014
Aanvang: 20.30u
Toegang: €15
Mail arcam@arcam.nl om je aan te melden.

front-blok3

Een uitgebreidere beschrijving van de voorstelling door Frascati:

RABOT 4_358 is een documentaire voorstelling.

Twee jaar lang vestigde Simon Allemeersch zijn persoonlijk atelier in een appartement in de Rabotwijk in Gent, in sociale woonblokken die beetje bij beetje leeglopen omdat ze zullen worden afgebroken.  In een buurt die de doortocht van kunstenaars moe was, onstond er een kunstenaarsatelier in onderhandeling met de bewoners. In het atelier werd een geheugen van ‘de blokken’ gesticht en kon een nieuw verhaal tussen de bewoners en de buitenwereld ontstaan.

Deze voorstelling is tegelijkertijd een reconstructie van het verhaal van de gebouwen én van het atelier dat er bestond – in samenwerking met de bewoners. Het is een zoektocht naar antwoorden op heel eenvoudige vragen. Hoe komt het dat de eerste bewoners als dikkenekken werden bekeken? Hoe is dat zo snel kunnen veranderen? Waarom was de enige gemeenschappelijke ruimte in de torens een mortuarium? Wie heeft de vorm van deze gebouwen bedacht?

Zo ontstaat een verhaal van binnenuit over wonen, economie, armoede en persoonlijke ficties. Op het snijpunt van architectuur, stadsontwikkeling, geschiedenis en vormgeving.

EXTRA: na afloop van de voorstelling is er op wo 29 oktober een nagesprek onder leiding van Lara Staal (programmeur Frascati)


Gerelateerd

Huis en Haven debatavond #3 – Natuur maakt de stad

24 nov 2014 : Archief : Discussie : Lezing : Nieuws

Een avond over transformatiegebieden, op zoek naar de juiste verhoudingen tussen wonen en werken en natuur en stad.

Huis en haven debatavond: Land B.V.

20 okt 2014 : Archief : Discussie

Oostenburg versus Strand East: eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor gebiedsontwikkeling. Maandag 20 oktober, 20.00u. Aanmelden: arcam@arcam.nl.

Huis en Haven debatavond – Op zoek naar de airbnb van de energie

22 sep 2014 : Discussie : Evenement

Gebieden in transitie: de Buiksloterham en het Centrumeiland worden aan elkaar gespiegeld.

Lezing- en debatreeks Huis en Haven: transformatiegebieden in Amsterdam

22 sep 2014 : Discussie : Evenement : Lezing

Oostenburg, de Cruquius, het Centrumeiland, Buiksloterham en Osdorp.

Huis en Haven

Dossiers

Monofunctionele gebieden zijn uit de tijd. Arcam onderzoekt hoe verschillende gebieden in de stad worden getransformeerd tot woon-werkgebied.