Jury Amsterdamse Architectuur Prijs 2020 bekend!


Sinds 2008 reikt ARCAM jaarlijks de Gouden A.A.P. uit aan de architect én opdrachtgever van het beste project van het afgelopen jaar dat binnen de gemeentegrenzen is opgeleverd. Met de Amsterdamse Architectuur Prijs wil ARCAM het publieke debat over de Amsterdamse architectuur stimuleren.

Met trots presenteren wij de vakjury van de Gouden A.A.P. 2020, met daarin Cassandra Wilkins, Julius Taminiau en Caroline Nevejan. Voor de zesde keer op rij buigt ook een driekoppige publieksjury zich over de vraag wat het beste Amsterdamse project is, deze keer vertegenwoordigd door Enes Dedeić, Johanna Bähn en Pim Fenger.

De uitreiking van de Gouden A.A.P. 2020 vindt plaats op donderdag 16 april 2020. Kom naar hét feest voor ontwerpers, opdrachtgevers en Amsterdamse architectuurliefhebbers! Koop nu je online tickets >

Maak kennis met de vakjury 

v.l.n.r: Cassandra Wilkins, Julius Taminiau en Caroline Nevejan

Cassandra Wilkons, Architectuurhistoricus bij Crimson Historians & Urbanists  “Amsterdam heeft Rotterdam de laatste jaren ver achter zich gelaten wat bouwvolume betreft, ik kijk ernaar uit de architectonische aanwinsten die dat het afgelopen jaar heeft opgeleverd te bezoeken. De kwaliteit die ontwerp kan toevoegen in deze bouwwoede is heel belangrijk en de beloning daarvan met een prijs als de AAP is hopelijk een stimulans voor opdrachtgevers en ontwerpers om steeds naar het hoogst haalbare te streven.”

Julius Taminiau, architect en oprichter van Julius Taminiau Architects (JTA)
“Amsterdam floreert, het klimaatvraagstuk domineert, wat heeft de Amsterdamse architectuur hiervan gemaakt en geleerd?”

Prof. dr. Caroline Nevejan, Chief Science Officer gemeente Amsterdam en bijzonder hoogleraar Designing Urban Experience bij de Amsterdam School for Social Science Research van de Universiteit van Amsterdam.
“De stad is sociaal, fysiek en virtueel. Verschillende ritmes in bewegingen van mensen en dieren, van planten, wind en water klinken tegelijk. Hoe kan het leven in de stad zo ontworpen worden dat ook het mechanische en het virtuele de ritmes van de wereld dient?”

Maak kennis met de publieksjury

V.l.n.r: Enes Dedeić, Johanna Bähn en Pim Fenger

Enes Dedeić, advocaat
Architectuur is één van mijn grote passies; ik ben geïnteresseerd in alle stijlen eigenlijk. Ik ben erg begaan met de ontwikkelingen die op dit gebied spelen in mijn stad en volg ze op de voet.”

Johanna Bähn, Ambtenaar en programamanager 
“Wat doen gebouwen met een plek, een stad, de mensen die daar wonen? Ik heb architectuur altijd fascinerend gevonden. Ik zie architectuur niet alleen als ‘bouwkunst’ maar als sociale schakel. En waarom de publieksjury van 2020? Een jaar geleden ben ik moeder van een kleine Amsterdammer geworden. Het zou daarom te gek zijn als ik dit jaar over architectuurprojecten en gebouwen zou kunnen afstemmen die net als mijn zoon in 2019 in Amsterdam ‘ter wereld gekomen zijn.”

Pim Fenger, politicoloog en ambtenaar
“Ik ben zeer betrokken bij de stad. Zo volg ik met belangstelling (oa vanuit mijn raam) de ontwikkeling van de Zuidas.” 

De Amsterdamse Architectuur Prijs 2020 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Aberson, Kingspan, Qbiq en Tarkett.


Gerelateerd

We nemen je mee naar de jurydag van de Gouden A.A.P. 2020

Nieuws

Op één van de warmste dagen dit jaar, woensdag 24 juni, stonden de drie vak- en publieksjuryleden vroeg in...

Deze tien gebouwen maken kans op de titel ‘beste gebouw van Amsterdam’

Nieuws

Welke gebouwen maken kans op de Gouden A.A.P 2020, dé prijs voor de beste Amsterdamse architectuur?

Alle nominaties ooit voor de Gouden A.A.P in kaart gebracht

Nieuws

Bekijk de oogst van de beste gebouwen van Amsterdam sinds 2008 nu op de kaart!

UITGESTELD Feestelijke uitreiking Gouden A.A.P. 2020

16 apr 2020 : Agenda : Event : Nieuws

Wat wordt het beste Amsterdamse gebouw van het afgelopen jaar? Kom naar hét feest voor ontwerpers, opdrachtgevers en Amsterdamse...

Amsterdammers gezocht voor publieksjury Amsterdamse Architectuur Prijs 2020

Nieuws

Wil jij de 10 beste Amsterdamse gebouwen van 2019 bezoeken?

Breng je bouwproject bij ons onder de aandacht! 

Nieuws

Wil je een bijzonder bouwproject bij ons onder de aandacht brengen?