Kantoor MTV Networks Benelux


 
Neveritaweg 6
NDSM-werf
Amsterdam
Herontwikkeling: Max van Aerschot (origineel G.J. Langhout)
NDSM-pont
2007 (1909)
Bedrijven, Kantoren
 

Van timmerwerkplaats naar kantoorruimte

De Timmerwerkplaats was tezamen met de smederij tot 1927 als één geheel gesitueerd op Oostenburg. In dat jaar werden de loodsen overgeheveld naar het NDSM-terrein en hier los van elkaar weer opgebouwd. Op de timmerwerkplaats werden het houtwerk en de betimmeringen van passagiersschepen vervaardigd.

Net als het merendeel van de gebouwen op de NDSM-werf raakte de timmerloods in de jaren tachtig in onbruik, desalniettemin werd het gebouw in 2007 een rijksmonument. Dit maakt de herontwikkeling een lastige opgave voor architect Max van Aerschot. Bovendien stelde MTV de randvoorwaarde dat de verbouwing binnen anderhalf jaar klaar moest zijn.

De architect slaagde hier wonderwel in, en in februari 2007 konden de 160 medewerkers van MTV Networks Benelux hun intrek nemen in de 5.000 vierkante meter kantoren en opnameruimten. In de herontwikkeling is gekozen voor een accent op het samenspel tussen oud en nieuw, met in het exterieur een opvallende glazen uitbouw, en in het interieur het behoud van de stalen spantconstructie. (ARCAM/TV)