Koninkrijkszaal Martini


 
Redmondplein 14-15
K-buurt
Amsterdam
Bureau voor architektuur en ruimtelijke ordening Martini
1997
Religie
 

Kerkgebouw voor Jehova’s getuigen

Op het moment dat besloten werd om Geinwijk te gaan ontwikkelen met laagbouw, werd voor een stedebouwkundig plan gekozen dat de wijk opdeelde in drie stukken rondom een centraal plein. Voor het plein werd een wedstrijd uitgeschreven voor het beste maatschappelijke plan. De jehova’s getuigen wonnen de wedstrijd en kregen daarmee groen licht om op het plein hun Martini Koninkrijkszaal te realiseren.

De manier waarop het gebouw tot stand is gekomen is bijzonder. De jehova’s hebben het niet alleen ontworpen, maar ook eigenhandig gebouwd. Volgens het uitgangspunt dat wanneer één persoon een klus kan doen in dertig dagen, dertig personen deze klus in één dag kunnen doen. Hierdoor kon het project in recordtijd worden gerealiseerd. (ARCAM/JB)