Lancering Architectuurgids Oostelijk Havengebied


Op zondag 22 mei vindt de feestelijke lancering plaats van de Architectuurgids OOST: Oostelijk Havengebied. De middag start bij Architectuurcentrum Amsterdam en onder leiding van een architect fietsen of wandelen we via het Oostelijk Havengebied naar Borneo Architectuurcentrum (BAC) waar de middag wordt afgesloten met een borrel.

De lancering en borrel zijn vrij toegankelijk. Voor de tours moeten apart tickets gekocht worden in onze webshop, maar komen inclusief Architectuurgids!

LET OP: WEGENS GROTE ANIMO ZIJN ER EXTRA TICKETS VOOR DE FIETS-TOUR BESCHIKBAAR!

Oostelijk Havengebied. Foto: Marcel van der Burg

De Architectuurgids OOST: Oostelijk Havengebied is een gids over het beroemde
voormalig haventerrein in Amsterdam dat begin jaren ’90 van de vorige eeuw is getransformeerd tot geliefde woonwijk. De hoogwaardige architectuur, de sprekende stedenbouw en opvallende bruggen trekken al jaren toeristen uit binnen- en buitenland. Het Oostelijk Havengebied in Amsterdam is een openluchtmuseum van architectuur en erfgoed. De Architectuurgids OOST: Oostelijk Havengebied biedt geïnteresseerden de mogelijkheid de wijk zelf te ontdekken.

Programma zondag 22 mei
13:00 uur: Architectuurcentrum Amsterdam open
13:30 uur: Welkomstwoord Yvonne Franquinet, directeur Architectuurcentrum Amsterdam
13:35 uur: Presentatie Architectuurgids: Yvonne de Korte, coördinator van de gids.
Over de totstandkoming van de gids en de geschiedenis van het Oostelijk Havengebied
14:00 uur: Start tours: keuze tussen wandelen of fietsen van Architectuurcentrum Amsterdam via het Oostelijk Havengebied naar Borneo Architectuurcentrum (BAC)
16:30 uur: Borrel bij BAC
18:00 uur: Einde

De lancering en borrel zijn vrij toegankelijk.

Deelname wandel- of fietstocht
LET OP: WEGENS GROTE ANIMO ZIJN ER EXTRA TICKETS VOOR DE FIETS-TOUR BESCHIKBAAR!
Prijs: €7,50 (dit is inclusief de nieuwe Architectuurgids Oostelijk Havengebied t.w.v. € 7,50)
Tickets: Plaatsen zijn beperkt. Koop uw ticket van te voren in onze webshop.
Let op: Neem uw eigen fiets mee voor de fietstocht!

De Architectuurgids OOST: Oostelijk Havengebied is vanaf zondag 22 mei te koop bij Architectuurcentrum Amsterdam voor €7,50. Vanaf nu is deze gids ook verkrijgbaar in onze webshop.

De Architectuurgids OOST: Oostelijk Havengebied is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Architectuurcentrum Amsterdam, Borneo Architectuurcentrum (BAC) en architour.

De gids is financieel mogelijk gemaakt door Architectuurcentrum Amsterdam, BAC, architour, Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie, Wonam, De Gijselaar-Hintzenfonds

—-
Architectuurgids ZUID en IJBURG
De Architectuurgids OOST: Oostelijk Havengebied, maakt deel uit van de serie Architectuurgidsen recentelijk uitgegeven door Architectuurcentrum Amsterdam over bijzondere architectonische en stedenbouwkundige gebieden van Amsterdam.

Aan de hand van de Architectuurgids IJBURG kan de nieuwste stadsuitbreiding van Amsterdam uitstekend worden verkend. Een drietal routes over respectievelijk het Steigereiland, Haveneiland West & Kleine Rieteiland en Haveneiland Oost & Rieteiland Oost leiden je langs architectonische hoogtepunten, een scala aan bruggen, kleurige straten en spectaculaire uitkijkpunten. Bekijk de gids in onze webshop

De Architectuurgids ZUID Plan Zuid, Tuinstad Buitenveldert, de Zuidas, presenteert in hoofdlijnen en hoogtepunten drie heel bijzondere stukken stad aan de Zuidkant van Amsterdam. Plan Zuid, gebaseerd op een stadsontwerp van H.P. Berlage uit 1915, vertoont de kenmerken van een monumentaal opgezette pronkstad, met brede boulevards en barokke symmetrie-assen. Bakstenen woonblokken vormen er hechte, gesloten straatwanden, uitgevoerd in de bij vlagen verbluffende Amsterdamse School-stijl. Bekijk de gids in onze webshop


Gerelateerd

Datacenter AM4

Bedrijven : Infra : Kantoren : Nieuws : Voorziening

Maak kennis met Datacenter AM4, genomineerd voor de Gouden A.A.P. 2018!

Circl

Bedrijven : Groen : Kantoren : Openbare ruimte

Paviljoen van de toekomst Circl, het ABN AMRO paviljoen naar ontwerp van de Architekten Cie., is een gebouw van de toekomst, gelegen aan het Gustav Mahlerplein...