UITVERKOCHT Lezing LI Hu | Architecture as Hope


De Chinese architect LI Hu, één van de “vijftig innovators van de 21ste eeuw van onder de vijftig”, is binnenkort in Nederland. Op dinsdag 4 december geeft de OPEN Architecture medeoprichter een lezing bij Architectuurcentrum Amsterdam.

Garden School/Beijing No.4 High School Fangshan Campus. © SU Shengliang

De steeds veranderende realiteit van het hedendaagse stadsleven en de uitdagingen die zij vormen voor de mensheid en het milieu, vragen om een dringende heroverweging van het architecturale verleden. Om ruimtes te creëren die aangepast zijn aan de architecturale complexiteit en stedelijkheid van de hedendaagse steden, met name die in China, moet de architectuur nieuwe mogelijkheden verkennen en omarmen om de typologieën van het verleden opnieuw uit te vinden, te herinterpreteren en te transformeren.

Architect LI Hu, oprichter van OPEN Architecture, deelt tijdens de lezing zijn observaties over de uitdagingen en mogelijkheden van de architectuur van vandaag, gebaseerd op meer dan tien jaar praktijk in Beijing. Aan de hand van een aantal van zijn studio’s laatste projecten over cultuur en onderwijs zal hij zijn ideeën presenteren over hoe architectuur hoop voor de toekomst kan bieden door te reageren op de uitdagingen van vandaag.

Lezing LI Hu | OPEN Architecture
Datum: Dinsdag 4 december
Tijd: 20.00 uur aanvang lezing | 19.30 uur deuren open
Tickets: €10,-
Verkrijgbaar via onze ticketpagina
Taal: Engels
Let op: de ruimte bij Architectuurcentrum Amsterdam is beperkt dus wees er snel bij! 

Over OPEN
OPEN is een gepassioneerd team van ontwerpers dat in verschillende disciplines samenwerkt om stedenbouw, landschapsontwerp, architectuur en interieurontwerp te beoefenen, evenals het onderzoek en de productie van ontwerpstrategieën in de context van nieuwe uitdagingen. Zij geloven in de innovatieve kracht van architectuur om mensen en hun levenswijze te transformeren en tegelijkertijd een nieuw evenwicht te vinden tussen de mens en de natuur.

OPEN is opgericht door LI Hu en HUANG Wenjing in New York City. In 2008 werd het kantoor in Beijing opgericht. Enkele gebouwde en lopende projecten van OPEN zijn: de Gehua Youth and Cultural Center, Garden School/Beijing No.4 High School Fangshan Campus, Tsinghua Ocean Center, Pingshan Performing Arts Center, Tank Shanghai, UCCA Dune Art Museum, Chapel of Sound en Qingpu Pinghe International School.

OPEN is alom erkend voor zijn innovatieve werk. Recente prijzen die het bedrijf ontving zijn onder andere de 2018 AIA Education Facility Design Award of Excellence (USA), 2018 Civic Trust Awards (UK), 2017 Iconic Awards Best of Best of Best (Duitsland), 2016 Interior Design’s Best of Year (USA), 2015 AIANY Design Award (USA), 2015 London Design Museum’s Design of the Year Nomination (UK), en de Winning Prize van de WA Awards for Chinese Architecture.

OPEN is uitgenodigd om deel te nemen aan vele belangrijke internationale tentoonstellingen, zoals CHINA HOUSE VISION in Beijing, China in 2018, “Soul of the City” in Verona, Italië in 2017, de inaugurele architectuurbiënnale van Chicago in 2015 en het Chinese paviljoen op de Biënnale van Venetië in 2014.

Over LI Hu
LI Hu, oprichter van OPEN, is een internationaal bekende architect, gasthoogleraar aan de Tsinghua University School of Architecture, voormalig partner van Steven Holl Architects, en directeur van Columbia University GSAPPP’s Studio-X Beijing. LI ontving zijn B. Arch. van Tsinghua University in Beijing in 1996 en zijn M. Arch. van Rice University in 1998.
LI Hu ontving “50 onder de 50: Innovators of the 21st Century”, ICON Magazine’s “Future 50”, GQ Magazine’s “Architect of the Year 2014” en OUTLOOK Magazine’s “Creative Icons of the Year”. Hij was ook curator van de eerste China Design Exhibition en, recentelijk, jurylid voor de International Velux Awards.

Naast docent aan de Tsinghua University is LI ook regelmatig spreker op academische conferenties en criticus aan universiteiten over de hele wereld.