Maatwerk


Bent u op zoek naar een originele excursie door Amsterdam, wilt u uw buitenlandse gasten Amsterdam op een exclusieve manier laten ervaren of heeft uw bedrijf behoefte aan een inhoudelijke verdieping? Architectuurcentrum Amsterdam maakt programma’s op maat voor elke vraag, in samenwerking met lokale partners.

Excursies
Architectuurcentrum Amsterdam wordt regelmatig benaderd voor het organiseren van een excursie door Amsterdam. We gaan graag met u in gesprek om samen met lokale partners een excursie op maat te maken, om zo de architectuur en stedenbouw van Amsterdam op een unieke manier te belichten.   

Tweedaagse studiereis Amsterdam
In juni 2018 organiseerde Architectuurcentrum Amsterdam een tweedaagse studiereis voor een groep van 20 personen van een Deense Corporatie uit Kopenhagen.
Jakob Suenson Schou, creatief directeur Arkitema Architects Kopenhagen: “De communicatie met Architectuurcentrum Amsterdam verliep soepel en ze slaagden erin verschillende afspraken te maken met relevante lokale vertegenwoordigers. Het  programma bevatte een grote selectie interessante en diverse bouwprojecten, waarvan ik er veel zonder de hulp van Architectuurcentrum Amsterdam niet had kunnen vinden. Tijdens de reis hielden de gidsen timing perfect in de gaten – altijd met een glimlach op het gezicht. Al met al een zeer aan te bevelen ervaring!”

Excursie Over het IJ
Architectuurcentrum Amsterdam organiseerde voor de Museum of Modern Art uit New York (MoMA) een excursie Over het IJ. De IJ-oever is de laatste jaren enorm veranderd. De aloude havengebieden zijn getransformeerd tot nieuwe woongebieden en de Noordkant van het IJ is onderdeel geworden van het centrum van de stad. MoMA bood haar sponsors een reis aan naar Amsterdam en wilde hen laten kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de stad.

Siebe Swart_IJ

Verdieping
Architectuurcentrum Amsterdam organiseert voor verschillende partijen in de bouwsector verdiepende bijeenkomsten. Zo organiseerde Architectuurcentrum Amsterdam in 2015 een masterclass architectuur voor woningbouwcorporatie Eigen Haard. Onder de noemer ‘Eigen Haard is architectuur waard’ bogen de ontwikkelaars van deze woningcorporatie zich over de architectuurvisie van het bedrijf. Filosofische vragen, maatschappelijke ontwikkelingen en goede en slechte voorbeelden kwamen voorbij. De masterclass werd door Eigen Haard beschreven als: “Dit hadden we vijf jaar geleden al moeten doen!

Neem voor meer informatie contact op met een van onze projectleiders via maatwerk@arcam.nl

Workship #3 Duurzaamheid tafel


Verwant

Architecture Talk & Walk

Maak kennis met de geschiedenis en toekomst van de Amsterdamse architectuur in de Architecture Talk & Walk!

Maatwerk: masterclass Winterlezingen Plan Zuid

In 2014 was het precies een eeuw geleden dat stedenbouwer en architect H.P. Berlage opdracht kreeg voor het ontwerp...

Maatwerk: Over het IJ-excursie

De IJ-oever is de laatste jaren enorm veranderd. De aloude havengebieden zijn getransformeerd tot nieuwe woongebieden en de Noordkant...

Maatwerk: excursie Dove Gevels

Een dove gevel wordt vaak gebruikt in de bouw als er sprake is van geluidoverlast. Bij een dove gevel kunnen de...