Mini-expo Amsterdamse cultuurgebouwen


ARCAM plaatste met deze flits-expositie de maquettes van de Amsterdamse cultuurgebouwen waaraan gewerkt wordt in de schijnwerpers.

Met onder meer:
EYE Film Instituut Nederland (Delugan Meissl Associated Architects), het Stedelijk Museum (Benthem Crouwel Architekten), Museum Ons’ Lieve Heer op Solder (Claus en Kaan Architecten), het Scheepvaartmuseum (Dok Architecten), Open Frame (Elastik en MAT Studio) en impressies van het Rijksmuseum (Cruz y Ortiz arquitectos), Museum Van Loon (Vlaardingerbroek & Wevers) en het Annie M.G. Schmidt Huis (arons en gelauff architecten).

Cultureel gezien maakt Amsterdam een periode door die zonder overdrijving ongekend mag worden genoemd. Nooit eerder was op dit gebied zoveel bouwactiviteit tegelijk te bekennen en worden toekomstplannen gesmeed. Nooit eerder werd het culturele leven zo verstoord doordat belangrijke culturele voorzieningen die tot het vaste programma van de stad horen, gesloten zijn om na de nodige vernieuwing te worden heropend. Deze periode lijkt nu voorzichtig ten einde te komen met de geplande openingen van het Scheepvaartmuseum, EYE Film Instituut Nederland en het Stedelijk Museum.