Museumnacht 1986


Bekijk nu op deze website de video-opnamen van de Museumnacht bij ARCAM
De jaarlijkse Museumnacht in Amsterdam, stond bij ARCAM dit jaar in het teken van 1986. Op de expositievloer was de tentoonstelling ‘Bouwjaar 1986’ te zien; een feestelijke expositie waarin je je waande in het jaar van de Amsterdamse stadsvernieuwing, de oplevering van de Stopera, Maradona’s ‘Hand van God’, ‘Flodder’, Tsjernobyl en Theo & Thea.
In de benedenzaal, de ‘Lage Kade’, organiseerde ARCAM een programma dat in het teken stond van het voelbaar maken van de realiteit, dromen en trauma’s van het jaar 1986. Continu draaiden de kaskrakers van dat jaar en verleidden de wereldschokkende gebeurtenissen je tot menig ‘o ja!’ ‘Blendz’ was aanwezig om typische jaren tachtig-cocktails te shaken.
Om 20.00 uur sprak architect Cees Dam voor het eerst in twintig jaar over de totstandkoming van de Stopera. Daarna las schrijver Martin Bril voor uit zijn debuutroman ‘Arbeidsvitaminen’. Tijdens de dansworkshop onder leiding van Master-break, leerden bezoekers meer over de achtergronden van het break-dancen en natuurlijk ook een aantal dance-moves. Om 23.00 uur was het de beurt aan quizmaster Jord den Hollander om het publiek aan de hand van vragen, geïntroduceerd met beeld en geluid, mee terug te nemen naar het jaar 1986. De avond werd afgesloten met ‘disko ’86’.