Museumnacht 2010


De Museumnacht stond dit jaar bij ARCAM geheel in het teken van Music, Space & Architecture met installaties en performances. De expositie bracht bezoekers in contact met theorieën over muziek, ruimte, geluidskunst, stadsgeluiden en de beleving van muziek. O.a. met Ricardo Huisman en zijn Super Sonic Sound Scape Shoes. Ook konden bezoekers de hele nacht de drijvende ‘Side Scan Sonar’ van Dirk van Lieshout bezoeken en omgevingsgeluiden op bijzondere wijze ervaren via een onderwatermicrofoon.

Programma:
19 u. Deur open, muziek en cocktails van Blendz
20-21 u. Gesprek over Music, Space & Architecture met o.a. Willem Boogman, Machiel Spaan, Trevor Grahl, Frits Weiland, Raviv Ganchrow en Pnina Avidar o.l.v. Maarten Kloos. Voertaal: Engels.
21-22 u. Stilte heeft geen afmetingen Kunstenares Sarah van Sonsbeeck over stilte, ruimte en haar buren – die zij in 2006 verzocht dat deel van haar huur te betalen dat zij innamen huis met hun geluid.
22-23 u. Tapdance performance Marije Nie treedt op met een intense symbiose van dans, ruimte en muziek. Zij heeft een grote liefde voor het experiment en neemt het ARCAM gebouw als leidraad bij haar optreden.
23-00 u. Amsterdamse geluidenquiz. Doe mee en vergaar eeuwige roem en mooie prijzen. M.m.v. sonic brander Eric Leek.
00-01 u. Buchner en d’Arles Rauwe elektro en dansbare beats maken plaats voor sfeervolle klanken die een maquette tot leven brengen. Visuals: Unknown-user.
01-02 u. DJ Colonel Va Bien Geheel in stijl wordt de nacht dansend afgesloten.

Voor kaartverkoop en het volledige programma, zie: www.n8.nl

De museumnacht bij ARCAM wordt mede mogelijk gemaakt door MTS Audiovisueel.