Museumstraat Amsterdam: Pretoriusstraat


museumstraat_lowres

Op zaterdag 23 mei vindt het evenement Museumstraat Amsterdam plaats in de Pretoriusstraat in de Transvaal. Elf bewoners zijn Museumdirecteur voor één dag en stellen hun huis open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen.

Museumstraat laat je kennismaken met museumstukken bij mensen thuis. De huizen worden voor een deel ingericht tot museum, met voorwerpen die rechtstreeks uit het museumdepot komen én met het persoonlijke verhaal en de eigen verzameling van de bewoner. Museumstraat brengt op een laagdrempelige manier bewoners en musea met elkaar in contact.

A.A.P. 2015 & workshop
Ook Arcam doet weer mee en verzorgt samen met bewoner Laura Corsi (Studio B13) een presentatie van de tien genomineerde projecten voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2015. Daarnaast kun je deelnemen aan een workshop onder leiding van architect Tijmen Ploeg. In deze workshop ga je samen met Tijmen aan de slag om een fictieve transformatie te ontwerpen voor het Steve Bikoplein.

Tussen 11.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom om een kijkje te nemen in de huizen van de elf tijdelijke museumdirecteuren. Lees hier over de andere deelnemende musea.

Datum: 23 mei 2015
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Locatie: Steve Bikoplein 13
Toegang: vrije bijdrage


Verwant

Expositie – A.A.P. 2015

De tien projecten die zijn genomineerd voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2015 zijn vanaf vrijdag 24 april te zien...