Onthulling Stad in Zicht kunstwerken


Banner-stad-in-zicht-0

Op vrijdagmiddag 11 september worden de drie Stad in Zicht kunstwerken officieel onthuld: Het Baken van IJburg, Pioniers Piketten & IJburg Serveert. Aan Ivar Manuel, voorzitter Bestuurscommissie stadsdeel Oost, de eer om de kunstwerken te onthullen. Iedereen is welkom bij de onthulling waarna het mogelijk is om in gesprek te gaan met de makers en ontwerpers van de drie kunstwerken.

Datum: 11 september
Tijd: 15.30 uur
Locatie: Pampuslaan 499, IJburg
RSVP hier

Het Baken van IJburg – IJburg krijgt een nieuw landmark in de vorm van een ruim 9 meter hoge stompe toren, opgetrokken uit oude meerpalen. Op 4 september wordt de toren verscheept over het IJ. Lees hier meer over het ontwerp.

Pioniers Piketten – Een veld van 1000 piketpaaltjes symboliseert het pionieren op het land van IJburg. Bezoekers worden door een deel van de installatie geleid. ‘s Nachts lichten de paaltjes op waarmee er een magisch landschap ontstaat. Lees hier meer over het ontwerp.

IJburg Serveert – Op 11, 12 & 13 september verschijnt een pop-up-bezorgrestaurant op het Centrumeiland. Het restaurant heeft geen keuken — de menukaart en gerechten zijn samengesteld door IJburgse thuiskoks. Obers halen de culinaire hoogstandjes op en bezorgen deze bij de gasten aan tafel. Lees hier meer over het evenement en meld je aan!