Ontwerplab Min of Meer: Marineterrein


In oktober en november organiseert Architectuurcentrum Amsterdam drie ontwerplabs met als thema microwoningen in Amsterdam. Ieder lab is verbonden aan een locatie in Amsterdam. Het laatste ontwerplab staat in het teken van het Marineterrein. Kom luisteren naar de resultaten van het derde en tevens laatste lab op vrijdag 25 november. 

Marineterrein

Marineterrein

Het team
Per ontwerplab onderzoekt een multidisciplinair team de mogelijkheden van dit opkomende stedelijke woontype voor de stad Amsterdam. Er wordt gewerkt op het niveau van het appartement, het gebouw en de openbare ruimte. Onder leiding van architect Casper Schuuring gaat een team van architecten, stedenbouwers en landschapsontwerpers aan het werk. Met onder andere landschapsarchitect Philomene van der Vliet, Winnie Terra (Huurdersvereniging Amsterdam) en architecten Yvonne Modderman, Marcel Steeghs, Anne Dessing en Erik de Vries.

Vrijdagse presentatie
Voor elke locatie werken de teams toe naar ontwerpen voor de drie genoemde schaalniveaus en brengen zo de kansen en uitdagingen in kaart. Op de vrijdag van elk lab presenteert het team zijn bevindingen. Deze presentaties zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Datum: 25 november 2016
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Architectuurcentrum Amsterdam, Pins Hendrikkade 600
Toegang: gratis

Op woensdag 30 november vindt er een grote eindpresentatie plaats in Pakhuis de Zwijger.

Het ontwerplab wordt georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam in opdracht van woningcoöperaties Ymere en De Key en ontwikkelaars AM en Synchroon. 


Gerelateerd

Microwoningen: 10 richtlijnen voor ontwerpers en ontwikkelaars

Nieuws

Wonen op 35 m2: welke implicaties heeft dit voor een stad als Amsterdam? In opdracht van woningcoöperaties Ymere en...

Verslag Ontwerplab Min of Meer #3 Marineterrein

Nieuws

Vorige week vond het derde en tevens laatste ontwerplab plaats. Het Marineterrein fungeerde hierbij als casus. Het multidisciplinaire team...

Verslag Ontwerplab Min of Meer #2 Sluisbuurt

Nieuws

Amsterdam krijgt er vele nieuwe torens bij tot 143 meter hoog. Deze nieuwe buurt op Zeeburgereiland wordt daarmee een...

Verslag Ontwerplab Min of Meer #1 Jan Evertsenstraat

Nieuws

(EN) De kop is eraf! Het eerste ontwerplab over de mogelijkheden van microwoningen in Amsterdam was een groot succes....

Ontwerplab Min of Meer: Eindpresentatie

30 nov 2016 - 30 nov 2016 : Archief

Tijdens de eindpresentatie op 30 november worden de eindresultaten van het ontwerplab Min of Meer gepresenteerd en bediscussieerd.

Ontwerplab Min of Meer: Sluisbuurt

11 nov 2016 - 11 nov 2016 : Archief

Ontwerplab over microwoningen in Amsterdam: De presentatie van de resultaten van de casus De Sluisbuurt op vrijdag 11 november.

Ontwerplab Min of Meer: Jan Evertsenstraat

28 okt 2016 - 28 okt 2016 : Archief

Ontwerplab over microwoningen in Amsterdam: De presentatie van de resultaten van de casus Jan Evertsenstraat op vrijdag 28 oktober.

Ontwerplab Min of Meer – Microwoningen

Dossiers : Microwoningen [:] : Nieuws

In oktober en november organiseert Architectuurcentrum Amsterdam drie ontwerplabs met als thema microwoningen in Amsterdam.


Verwant

Resultaten fietslab in CycleSpace, FabCity

FabCity is een tijdelijke campus op Java Eiland met vijftig paviljoens, werkplaatsen, installaties en prototypes.

Marineterrein: eerste rondetafelgesprek

Maandag 25 november 2013 vond bij ARCAM een rondetafelgesprek plaats. Dit gesprek is het eerste in een reeks die...

Nieuwe Perspectieven/New Perspectives – Marineterrein, Yale en het Oosterdok

Het lijkt ervan te komen: het sinds mensenheugenis gesloten Marineterrein wordt gaandeweg steeds meer opengesteld voor het publiek. Dit...

Esther Agricola en Maarten Kloos

Wie geïnteresseerd is in de letterlijke ondergrond en in de mentale ondergrond van het Marine Etablissement Amsterdam, is van...