Ontwerplab Min of Meer: Eindpresentatie


In oktober en november organiseert Architectuurcentrum Amsterdam drie ontwerplabs met als thema microwoningen in Amsterdam. Ieder lab is verbonden aan een locatie in Amsterdam. Tijdens deze avond in Pakhuis de Zwijger worden de resultaten van drie casussen bediscussieerd. De eindpresentatie is voor iedereen toegankelijk. Meld je hier aan.

moderne-bedstedesynchroon

Per ontwerplab onderzoekt een multidisciplinair team de mogelijkheden van dit opkomende stedelijke woontype voor de stad Amsterdam. De drie locaties zijn de Jan Evertsenstraat, de Sluisbuurt en het Marineterrein. Er wordt gewerkt op het niveau van het appartement, het gebouw en de openbare ruimte.

Resultaten
Voor elke locatie werken de teams toe naar ontwerpen voor de drie genoemde schaalniveaus en brengen zo de kansen en uitdagingen in kaart. Op de vrijdag van elk lab presenteert het team zijn bevindingen. Deze presentaties zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Het ontwerplab wordt afgesloten met een grote eindpresentatie in Pakhuis de Zwijger op 30 november.

Het ontwerplab wordt georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam in opdracht van woningcoöperaties Ymere en De Key en ontwikkelaars AM en Synchroon. 

Datum: 30 november 2016
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger, meld je hier aan
Toegang: gratis


Gerelateerd

Microwoningen: 10 richtlijnen voor ontwerpers en ontwikkelaars

Nieuws

Wonen op 35 m2: welke implicaties heeft dit voor een stad als Amsterdam? In opdracht van woningcoöperaties Ymere en...

Verslag Ontwerplab Min of Meer #3 Marineterrein

Nieuws

Vorige week vond het derde en tevens laatste ontwerplab plaats. Het Marineterrein fungeerde hierbij als casus. Het multidisciplinaire team...

Verslag Ontwerplab Min of Meer #2 Sluisbuurt

Nieuws

Amsterdam krijgt er vele nieuwe torens bij tot 143 meter hoog. Deze nieuwe buurt op Zeeburgereiland wordt daarmee een...

Verslag Ontwerplab Min of Meer #1 Jan Evertsenstraat

Nieuws

(EN) De kop is eraf! Het eerste ontwerplab over de mogelijkheden van microwoningen in Amsterdam was een groot succes....

Ontwerplab Min of Meer: Marineterrein

25 nov 2016 - 25 nov 2016 : Archief

Ontwerplab over microwoningen in Amsterdam: De presentatie van de resultaten van de casus Marineterrein op vrijdag 25 november.

Ontwerplab Min of Meer: Sluisbuurt

11 nov 2016 - 11 nov 2016 : Archief

Ontwerplab over microwoningen in Amsterdam: De presentatie van de resultaten van de casus De Sluisbuurt op vrijdag 11 november.

Ontwerplab Min of Meer: Jan Evertsenstraat

28 okt 2016 - 28 okt 2016 : Archief

Ontwerplab over microwoningen in Amsterdam: De presentatie van de resultaten van de casus Jan Evertsenstraat op vrijdag 28 oktober.

Ontwerplab Min of Meer – Microwoningen

Dossiers : Microwoningen [:] : Nieuws

In oktober en november organiseert Architectuurcentrum Amsterdam drie ontwerplabs met als thema microwoningen in Amsterdam.