Over ons


© Berbe Rinders

Architectuurcentrum Amsterdam is hét centrum voor architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp in Amsterdam. De stad is onze collectie en wij zijn het startpunt om die te ontdekken. 

Informatiecentrum
Je kunt bij ons terecht voor alle informatie over de architectuur en stedenbouw van Amsterdam. Het door René van Zuuk ontworpen gebouw is een bezoek meer dan waard, met zijn bijzondere vormen en prachtig uitzicht over het Oosterdok. Met wisselende exposities zoomen we in op actuele thema’s in de stad. Ook kun je gebruik maken van het ‘Panorama’: een chronologisch overzicht van de Amsterdamse architectuurgeschiedenis. Heb je specifieke vragen? Wij helpen je graag op weg!

We hebben een mooi assortiment kaarten en boeken over architectuur en stedenbouw. Tot slot biedt onze galerie een wisselend aanbod van kleine souvenirs.

© Wim Ruigrok

Architecture Talk and Walk
Van april t/m oktober ben je welkom bij onze Architecture Talk & Walk: een stoomcursus architectuur en stedenbouw, gevolgd door een twee uur durende guided tour.

Ook in onze architectuurgids vind je veel verdiepende informatie. Het is een handige online gids met beschrijvingen van gebouwen, wijken en toekomstplannen van Amsterdam. Van Berlage’s Plan Zuid tot IJburg, van het Paleis op de Dam tot EYE. Ideaal om je bezoek aan de stad voor te bereiden.

Architecture Talk & Walk. © Berbe Rinders

Groepsbezoek?
Architectuurcentrum Amsterdam maakt excursies, workshops en lezingen op maat. Neem contact met ons en we helpen je graag verder. Bekijk hier enkele voorbeelden.Gerelateerd

Openingstijden & route

Arcam is gevestigd aan de Prins Hendrikkade 600 in Amsterdam. Openingstijden: dinsdag - zondag, 13.00 - 17.00 uur.

Het gebouw

Het gebouw is ontworpen door René van Zuuk en is een compact, sculpturaal gebouw.

Architectuurgids

Arcams architectuurgids bevat informatie over meer dan 600 Amsterdamse gebouwen.