Over ons


ARCAM. Foto Berbe Rinders

ARCAM Architectuurcentrum Amsterdam is hèt centrum voor architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp in Amsterdam. De stad is onze collectie en wij zijn het startpunt om die te ontdekken. 

Informatiecentrum
Je kunt bij ons terecht voor alle informatie over de architectuur en stedenbouw van Amsterdam. Het door René van Zuuk ontworpen gebouw is een bezoek meer dan waard, met zijn bijzondere vormen en prachtig uitzicht over het Oosterdok. Met wisselende tentoonstellingen zoomen we in op actuele thema’s in de stad. Ook kun je een bezoek brengen aan de nieuwe permanente tentoonstelling Tijdlijn Amsterdam 2000-2030. Met de nieuwe tijdlijn van Amsterdam reis je door de laatste twee decennia van Amsterdam en voeg je toe wat je mist! We hebben een mooi assortiment kaarten en boeken over architectuur en stedenbouw. Tot slot biedt onze galerie een wisselend aanbod van kleine souvenirs.

Evenementen
In de online agenda vind je een overzicht van al onze activiteiten die variëren van zomerwandelingen door de nieuwe buurten van Amsterdam tot lezingen met internationale architecten, zoals Daniel Libeskind of Kengo Kuma.


Gerelateerd

Openingstijden & route

Arcam is gevestigd aan de Prins Hendrikkade 600 in Amsterdam. Openingstijden: dinsdag - zondag, 13.00 - 17.00 uur.

Het gebouw

Het gebouw is ontworpen door René van Zuuk en is een compact, sculpturaal gebouw.

Architectuurgids

Arcams architectuurgids bevat informatie over meer dan 600 Amsterdamse gebouwen.