Presentatie Architectuurgids Zuid – Plan Zuid, Tuinstad Buitenveldert, De Zuidas


Donderdag 12 december om 17.00 uur neemt Simone Kukenheim, portefeuillehouder Kunst en Cultuur van stadsdeel Zuid, het eerste exemplaar in ontvangst van de Architectuurgids Zuid: Plan Zuid, Tuinstad Buitenveldert, de Zuidas, een nieuwe publicatie van ARCAM. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats in het Thomastheater van de Thomaskerk, een bijzonder gebouw met een prachtig interieur, ontworpen in 1966 door architect K.L. Sijmons.

De Architectuurgids Zuid is bedoeld voor iedereen die meer wil weten van de zuidkant van Amsterdam. Hij biedt een beknopte inleiding in de achtergronden en kenmerken van de drie stadsgebieden. Overzichtelijke kaarten tonen een selectie van architectonische bijzonderheden, ondersteund door een register met onmisbare kerngegevens. Zes wandel- en fietsroutes wijzen de weg naar enerverende stadsverkenningen. Met de gratis Layar-app is er direct toegang tot extra informatie op de website van ARCAM.

Programma:
16.30 u. Deur open
16.45 u. Welkomstwoord Dave Wendt (ARCAM)
17.00 u. Aanbieding eerste exemplaar aan Simone Kukenheim, gevolgd door een korte toespraak
17.15 u. Gelegenheid tot bezichtiging van de Thomaskerk, met rondleiding door Anneke Terstall. Aansluitend borrel.

De presentatie wordt muzikaal omlijst door het
Franse pianotalent Florent Mourier.

Adres:
Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam

De Architectuurgids Zuid is mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Zuid, de Dienst Zuidas, G&S Vastgoed en het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie.

Voor meer informatie over de publicatie en voor bestellingen, klik hier.