Ontwerlap Min of Meer


Microwoningen: 10 richtlijnen voor ontwerpers en ontwikkelaars

Wonen op 35 m2: welke implicaties heeft dit voor een stad als Amsterdam? In opdracht van woningcoöperaties Ymere en De Key en ontwikkelaars AM en Synchroon onderzocht Architectuurcentrum Amsterdam de mogelijkheden voor deze opkomende internationale stedelijke trend in Amsterdam. Het resultaat? 10 heldere richtlijnen voor het succesvol ontwikkelen en ontwerpen van microwoningen.


Verslag Ontwerplab Min of Meer #3 Marineterrein

Vorige week vond het derde en tevens laatste ontwerplab plaats. Het Marineterrein fungeerde hierbij als casus. Het multidisciplinaire team benaderde het unieke gebied als locatie voor stedenbouwkundige experimenten en kwam zo tot verschillende scenario’s voor microwoningen.


Verslag Ontwerplab Min of Meer #2 Sluisbuurt

Amsterdam krijgt er vele nieuwe torens bij tot 143 meter hoog. Deze nieuwe buurt op Zeeburgereiland wordt daarmee een hoogstedelijke wijk met 250 woningen per hectare. Hoe zou er op deze locatie in microwoningen gewoond kunnen worden?


Verslag Ontwerplab Min of Meer #1 Jan Evertsenstraat

(EN) De kop is eraf! Het eerste ontwerplab over de mogelijkheden van microwoningen in Amsterdam was een groot succes. Een multidisciplinair team onderzocht de Jan Evertsenstraat als eerste casus. Lees hier het verslag.


Ontwerplab Min of Meer: Eindpresentatie

Tijdens de eindpresentatie op 30 november worden de eindresultaten van het ontwerplab Min of Meer gepresenteerd en bediscussieerd.


Ontwerplab Min of Meer: Marineterrein

Ontwerplab over microwoningen in Amsterdam: De presentatie van de resultaten van de casus Marineterrein op vrijdag 25 november.


Ontwerplab Min of Meer: Sluisbuurt

Ontwerplab over microwoningen in Amsterdam: De presentatie van de resultaten van de casus De Sluisbuurt op vrijdag 11 november.


Ontwerplab Min of Meer: Jan Evertsenstraat

Ontwerplab over microwoningen in Amsterdam: De presentatie van de resultaten van de casus Jan Evertsenstraat op vrijdag 28 oktober.


Ontwerplab Min of Meer – Microwoningen

In oktober en november organiseert Architectuurcentrum Amsterdam drie ontwerplabs met als thema microwoningen in Amsterdam.