Publicatie | Architectuurgids OOST


Cover Architectuurgids Oost

De Architectuurgids OOST: Oostelijk Havengebied is een tweetalige publicatie over het beroemde voormalig haventerrein in Amsterdam dat begin jaren ’90 van de vorige eeuw is getransformeerd tot een van de meest geliefde woonwijk van de stad.

De hoogwaardige architectuur, de sprekende stedenbouw en opvallende bruggen trekken al jaren toeristen uit binnen- en buitenland: het is een openluchtmuseum van architectuur en erfgoed. Deze gids bevat bondige inleidingen, die wijzen op historische achtergronden en duiden op stedenbouwkundige hoofdlijnen. Een compleet register bevat een schat aan betrouwbare informatie over gebouwen, kunstwerken, bruggen, openbare ruimte, parken en tips voor horeca en overnachtingsplekken. Vier wandel- en fietsroutes wijzen de weg door dit bijzondere gebied.

Oostelijk Havengebied. Foto: Marcel van der Burg

Foto: Marcel van den Burg


Publicatiegegevens: 
Architectuurcentrum Amsterdam (Y. de Korte met bijdragen van I. Hendriks, D. Wendt en R. Bleumink), BAC (W. Key en M. Peters), architour (P. Vlok).
Full colour leporello met 44 pagina’s binnenwerk
ISBN: 978-90-820543-40-7
Jaar van uitgave: 
2016
Taal: 
Tweetalig, Nederlands/Engels
Prijs: € 7,50

Bestellen
Mail je precies bestelling + adres naar arcam@arcam.nl en je ontvangt de prijs + verzendkosten en een betaalverzoek. Nadat de betaling is binnengekomen gaan wij direct over tot bezorging.

De Architectuurgids Oostelijk Havengebied is financieel mogelijk gemaakt door:
Architectuurcentrum Amsterdam, architour, BAC, Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie, Wonam, De Gijselaar-Hintzenfonds