Reprise Fashion & Architecture in Amersfoort


De ARCAM expositie ‘Fashion & Architecture’ gaat op inititiatief van KAdE Architectuurcentrum en ZEEP architecten gedeeltelijk in reprise in Amersfoort.

Locatie: ZEEP architecten, Oliemolenkwartier 100, Amersfoort
Open: werkdagen van 10-17 u.
Toegang: gratis

De opening van de expositie op maandag 1 november om 19.00 uur werd gevolgd door een architectuurcafé georganiseerd door KAdE en ZEEP architecten in de aangrenzende fabrieken van Rohm en Haas over de raakvlakken van mode en architectuur.

Architectuur en mode vertonen meer parallellen dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Hun visuele en conceptuele benaderingen liggen in elkaars verlengde. Ook groeien architectuur en mode steeds meer naar elkaar toe als het gaat om duurzaamheid en tijdelijkheid.
Wat is het resultaat als een modeontwerper en een architect een professionele relatie aangaan? Wordt het een geslaagd huwelijk? En wie domineert, ofwel . . . wordt het een jurk of een gebouw? Wie beïnvloedt wie?
Met onder anderen Wouter Valkenier (V2A Architectuur & Stedenbouw) en Jeroen Bergsma (2012Architecten). Gedurende de avond waren er diverse modeshows.